#11
 5,762     OSLO     0
Takk for svar begge to! Mulig vi kan korte ned på kvadratmeterene ja, slik at vi kommer under 50 kvadrat. Det er mange muligheter egentlig. Vi kan eventuelt utvide eksisterende bad slik at vi ikke trenger å trekke rør osv til tilbygg.
Kjekt å få noen med erfaring som kan fortelle litt om pris og hva som er realistisk. Så setter veldig pris på det.
Er alternativ er å i større grad utnytte en råkjeller vi har under oss på 80 kvadrat. Men det er litt usikkert om vi får drenert det tørt nok. Så hører vi at det alltid er sikrere å bygge nytt enn å ordne på noe som er gammelt. Men vi bør kanskje se nærmere på dette med utnyttelse av kjelleren?

blir nok ikke så mye billigere og konvertere en kryp/rå-kjeller til brukbare rom. blir nok mer eller mindre samme kostnad som et tilbygg er jeg redd.
nesten mere jobb også enn og bygge på...
finns mange tråder her på forumet om oppusing/utgraving av kjellere

må som regel dreneres på utsiden, mur må forlenges ned, kjeller må graves ut etc. mye jobb!

   #12
 705     0
Ingen tvil om at det koster og bygge ut et eksisterende hus, eller å bygge nytt, men det koster også å flytte. Med megler og dokumentavgift på et hus til 2mill, har man svidd av minst 150 000, uten å ha flyttet et eneste møbel. De gangene vi har flyttet tror jeg vi har brukt minst 200timer inkludert bærehjelp og utvask før vi er kommet i orden igjen i det nye huset. Alt uten å ha gjort noen "verdiskapende arbeid" som et påbygg er.

Poenget mitt er å sette ting i perspektiv. For de samme 150 000, kan du sette opp et anneks på 50kvm og materialene er tilnærmet gratis hvis det løser behovet ditt.