(trådstarter)
   #11
 96     Trondheim     0
Jeg skulle gjerne ønske meg at vi fikk komme fritt, samtidig ser jeg deres poeng. Om vi kommer surrende daglig og stiller masse spørsmål, og kanskje serverer kaffe og boller, så tar jo ting lengre tid. Hvem skal betale for det? Dessuten er det et visst sikkerhetsaspekt i det, hvem er ansvarlige om vi får en hammer i hodet og vi ikke bruker hjelm? Utbygger var veldig tydelig på at de ikke tillater fri ferdsel, så jeg tror nok vi kun kan velge mellom å godta dette eller skifte utbygger. Da foretrekker vi å bli hos denne utbyggeren.

Vi får komme til avtalte tider, de milepælene som arntos nevner får vi nok komme. Jeg tenkte også å spørre om å få komme når man kan se hvor vinduene skal på plass, men før de settes inn, slik at det er mulig å justere uten at kostnaden er alt for stor. Vi har også diskutert med utbygger og gjort det klart at vi ikke godtar f.eks. synlig innboksing av ventilasjonskanaler, de må ligge i vegger og himling. Det var ok.

   #12
 1,699     Norge     0
Ikke for å kaste på en bensinkanne, men dette høres ut som Block Watne policy.
Liker det ikke. Du kan skaffe deg egen forsikring for din sikkerthet på byggeplassen.
Vi har ordnet oss detta i vår lokale bank.

Jeg hadde aldri godtatt å ikke kunne komme som jeg vil til mitt eget hus!
Og, om jeg serverer boller og kaffe - så er det mitt valg om jeg må betale en time ekstra til snekker.

Er overbevist om at vår detaljstyring i vår byggeprosess er grunnlag for både riktig og godt arbeid fra alle fag. Vi er en byggherre som bryr oss og ønsker at våre fagfolk skal ha det bra på jobb.
De kommer feks til ryddig byggeplass, hver dag!
   #14
 21     0
Ikke få lov å komme når jeg vil til huset jeg får bygget, hadde jeg aldri akseptert, det er alltid små detaljer og forskjellige fag "som alltid tar short-cut", ender du opp med at de ut fore vegger og kødde til skap plasseringen din osv, osv..  Men så har ikke jeg fast pris, men budsjettert pris som de ikke kan overstige med 15%.

Så kommer alle spørsmålene ifra elektrikerne, rørleggerne om eksakt plassering av alt de skal opp med osv, osv. osv.

/Fredrik
  (trådstarter)
   #15
 96     Trondheim     0
Jeg ser poengene deres, men vi tenker ikke å bytte utbygger nå. Så jeg tror vi legger den diskusjonen død.

Plantegningene ble etterspurt, her er de. (Merk at de er beskyttet av åndsverkloven.) Vi ønsker ikke innspill til endringer av planløsningen. Vi er fornøyd med den, og har tatt bevisste valg som i noen tilfeller strider med tidens trend. Det vi ønsker innspill på er mulige fallgruver gitt disse plantegningene. F.eks. "der er det litt trangt for et skap, hva med å flytte døra/vinduet litt?"

   #16
 1,699     Norge     0
Mye bra her!

Liker godt uteiedelen.

i inngangen deres ville jeg ha flyttet døren fra gang til stue nærmere trapp og hatt 4 skap i gangen på den siden, slik at det ikke blir så trangt inn til toalettet. Så kan dere heller ha en skohylle der.

Doble dører inn til stue et poeng? Fint for lysinnslipp hvertfall.
Om det er aktuel kan dere jo lage veggen mellom gang stue litt anderledes, slik at skapene i gangen ser innebygde ut. En nisje altså, i og med at dere har litt dødplass rett innenfor døren til stue.

Ville også tenkt på at solen ikke skal skinne i TV på stuen gjennom det ene vinduet.

Sjekk at det blir lagt opp til ekstra bæring i taket under trimrommet. Utstyr kan være tungt, spesielt om du ser for deg å ha vekter i tillegg.

Forsikre deg om at det fortsatt er smidig å gå inn på barnerom selvom skapet står rett innenfor døren. Skyvedør ville nok jeg ha gått for her. Det får du helt ned i 1 meters skap.

Det var det jeg kom på av mulige fallgruver i farten  Wink
  (trådstarter)
   #17
 96     Trondheim     0
Takk igjen!

Enig i at gangen inn til toalettet blir trang. Vi kommer ikke til å sette opp så mange skap i første omgang, vi har snakket om å ha en lav kommode på ytterveggsiden for å lette litt.

Døra inn til stua tenker vi å ha som glassdør, så man kan se rett inn i stuen og videre ut i hagen når man kommer inn. Vi synes også at stuekroken til venstre for døra er fin, her kan man ha lekekasse, eller en lesestol, eller ... Det gir dessuten en følelse av god flyt at de tre dørene er på linje, så vi kommer antakelig til å beholde det slik. Men det er et bra innspill!

Solskinn på TV: godt poeng. Vi tror det blir et lite problem, både fordi det er en luftebalkong over vinduet som skjermer noe, og fordi solen har passert ca kl. 15 eller så.

Trimrom: også et godt poeng, dette har vi diskutert med utbygger.

Skap på barnerom: også et godt poeng. Må tenkes litt på, vi er ingen store tilhengere av skyvedører, men det blir kanskje best totalt sett.

   #18
 1,699     Norge     0
Det finnes ikke noe bedre enn berømmelse for gode poeng  8)

Forøvrig ser jeg også ditt poeng med sikt gjennom alle dørene fra gang til hage, la ikke merke til verandadøren først.

Kom på en annen ting også. Hva med å la innerst soverom oppe få arealet som er i gangen?
Ta bort det lille vinduet og flytte døren.

  (trådstarter)
   #19
 96     Trondheim     0
Det var en tanke. I en versjon hadde vi det slik at boden fikk dette arealet. Men det utgjorde lite ekstra areal i boden, og vi syntes det ville være bedre å prioritere dagslys inn i gangen. Men om vi gjør som du foreslår så utgjør arealgevinsten i soverommet mer. Bra tips! Skal diskuteres med kona. :)

Vinduet er forresten 2,1 m høyt, så det kan gi bra med lys tross liten bredde.
  (trådstarter)
   #20
 96     Trondheim     0
Forresten: mange takk for at du tok deg tid til å gi oss innspill! Jeg har lest boligbyggetråden din og synes den er blant de mest inspirerende! Jeg ser også at du er aktiv i andre tråder og gir gode kommentarer, så jeg hadde håpet på tips fra deg. Smile