2,517    3    0  

Vurderer å bygge hus. Kunne trengt noen gode tips og råd!

 1     Hadeland     0
Heisann! Fant dette forumet i ivrig søking på Google, og ser at det er mange her inne som har masse bra kunnskap å dele. Lest masse som gjest allerede, men kunne trengt litt spissede råd og tips til hva jeg bør gjøre og ikke gjøre.

Status quo er at jeg og kjæresten ønsker å flytte sammen, og vi er 22 og 21 år. Det står jo mellom det vanlige; leie, kjøpe eller bygge. Men, man vil jo prøve å velge det beste alternativet, og det er ikke alltid like lett. Leie er for meg minst interessant da jeg ikke liker å betale til "ingenting". Kjøpe er jo interessant, men det er så mye som er så dyrt. Om man skulle kjøpt, måtte man jo pusset opp for en halv million ++ i tillegg for å få det potensielt.

Vi havnet inne på tanken med å faktisk bygge selv, noe som kanskje er ekstremt til å være så unge, men jeg syntes det er en spennende tanke, som kan gi oss mye tilbake, både i form av hus og læring.

Men, det er helt sikkert utallige fallgruver som vi unge ikke vet om, og vi vet vel egentlig ikke helt hva vi begir oss utpå heller. Har dere noen tips og råd til oss? Er det bare å kjøre på? Andre ting?

Hadde satt utrolig stor pris på hjelp her, for hadde vært moro å få igang noe sånt prosjekt! Smile

   #1
 943     0
Som du sier leie er et dårlig alternativ siden du betaler til noen andre, både kjøpe og bygge betaler du iallefall til deg selv.

Problemet kan være at banken krever en del egenkapital noe som dere ( ikke nødvendigvis ) har siden dere er "unge" ( følte den setningen gjorde meg selv til pensjonist :)  )

Der vi bor så koster det normalt med å bygge enn å kjøpe, men vi fant aldri det huset vi likte å valgte derfor å bygge.

Jeg vil anbefale dere å dra i banken å spørre hva dere kan få. Om dere ikke har hatt lån før i banken så kan de ogås "holde" litt igjen siden de ikke vet om dere er gode betalere. Om dere er som oss fleste så er dere avhengig av banken så greit å starte med å høre hva de vil være med på.
   #2
 672     Bergen     0
Ville kjøpt bruktbolig dersom jeg var dere. Fullt mulig å finne bolig som ikke trenger å påkostes flere hundre tusen. Når dere er så ung som dere så har dere gjerne ikke så mye egenkapital, og å kjøpe brukt blir billigere og dere vet hva boligen vil koste. Et byggeprosjekt har stor risiko for å ende opp dyrere enn først antatt.
   #3
 943     0

Et byggeprosjekt har stor risiko for å ende opp dyrere enn først antatt.


no shit :)

Når vi var i møte med husleverandør var estimatet 3.4mill, etter litt mer detaljplanlegging er vi nå oppe i ca. 4mill Smile Møte med rørlegger og elektrikker bidro veldig til økningen :)

Vi kjøpte oss leiliehet først for 4 år siden, tjente det samme da som vi gjør nå ( såklart vanlig lønnsøkning hvert år.. , men ingenting over det ), og da fikk vi maks 1.5mill i lån og hadde minimalt med egenkapital så bygging var totalt utelukket da.