15,350    8    2  

Montere vinduer med byggeskum rundt vinduet?

 280     0
Er det noen som har meninger om å skumme fast både vinduer og utforinger? For meg høres det veldig kjekt ut. Er selvsagt klar over at skum ekspanderer, men det går det fint å sikre seg mot.

   #1
 323     0
Det går jo an. Minuset er vist huset ikke er ferdig å sette seg og vinduer siger skjevt, blir noe vanskelig å justere etterpå da.
  (trådstarter)
   #2
 280     0

Casco har en som er mer elastisk enn vanlig skum og som skal tillate justering i ettertid.
   #3
 2,172     Oslo     0
En snekker sa til meg engang at slikt skum suger til seg og transporterer fuktighet. Smuldrer opp og går i oppløsning etter hvert.

Han sverget til en spesiell type dyttestrimmel av isolasjon + at ha "teipet" mellom vinduskarm og stenderverk rundt vinduet som "vindsperre". Han mente at dette var den beste løsningen, teknisk sett.
  (trådstarter)
   #5
 280     1


En snekker sa til meg engang at slikt skum suger til seg og transporterer fuktighet. Smuldrer opp og går i oppløsning etter hvert.Det skal vel ikke være noe problem med ny skum. Ifølge Casco er faktisk deres skum diffusjonstett. Den skal også ha minst like lang levetid som vinduet så sant ikke den blir utsatt for lys.Han sverget til en spesiell type dyttestrimmel av isolasjon + at ha "teipet" mellom vinduskarm og stenderverk rundt vinduet som "vindsperre". Han mente at dette var den beste løsningen, teknisk sett.Det jeg ikke liker med dyttestrimmel er at den alltid blir komprimert og da isolerer den dårligere. Forøvrig isolerer vel også skum noe bedre enn f.eks Glava.
Ser Oso og Høiax reklamerer med at deres beredere nå er 25-30% bedre isolert etter at de gikk fra Glava til skum.
   #6
 356     Nordland     1
En snekker sa til meg engang at slikt skum suger til seg og transporterer fuktighet. Smuldrer opp og går i oppløsning etter hvert.
  :-\

Har også hørt en del snekkere advare mot skuming... Men har aldri hvert borti noe lignende selv. Har jobbet som glassmester siste 8 år og vi bruker skum (fra wurth og sorbo) til daglig montasje.! (Norgesvinduet anbefaler bruk av skum i monteringsanvisningen sin)

Vi bruker fugemasse som utvendig tetting i tillegg!!

Kan anbefale å bruke egen skumsprøyte, den er mye enklere å beregne mengden med.
   #7
 2,044     0
Ved bruk av glava er vindsperren utvendig ett problem, det er vanskelig å komme rundt hjørnene og få det tett. Og mye mer arbeid enn med skum.

Pleier aldri å spikre vinduene når jeg bruker skum, det holder like godt og gjør det enklere å fjerne når den tid kommer, eller om vinduet trenger justering etter siging (som vel ikke skal skje ved riktig konstruksjon) det er bare å sage rett gjennom skummet.

Skummet kan ekspandere så mye at karmen klemmer mot glasset, det unngår en med å sette noen fliser her og der i åpningen mellom karmen og glasset. Har byttet ut vinduer som har vært skummet, har aldri sett råte der skummet har kontakt med treverket, eller noe galt med skummet.

Batilla

  (trådstarter)
   #8
 280     0

Hvorfor ikke bruke karmskruer (i tillegg til skum), da har du muligheten til å justere i ettertid og hvis vinduene skal ut en gang er det bare å skru ut karmskruene og sage i skummet.
Karmskruer vil også holde igjen evt. ekspandering fra skummet.