14,066    13    0  

Rette dør.. Hengselknekker?

 1,092     0
Har en dør inn til leiligheten min som er av type 35db lydtett.. Problemet er at døren ikke går helt inn til karmen så den lydtette funksjonen er relativt dårlig..

Skjønner jo at jeg må ta av døren for og rette på hengselet, men den bolten igjennom hengselet ser ut til og være helstøpt.. altså uten skrufunksjon..

   #1
 356     Nordland     0
Trenger ikke demontere dørbladet for å justere hengslene med `hengselretteren.` Du kan justere hengslene mens dørbladet sitter på hengslene, da ser du med en gang når den går greit.  Wink
   #5
 743     Nordland     0
Hengselretteren skal ikke kunne lage merker i dørbladet om man bruker den riktig. Det som KAN være en fordel, er å hekte av døren når du skal bruke den, grunnet at den kan lage stygge merker i geriktene/listene på siden av døra. Fås kjøpt bl.a. på Byggmakker. Koster 298,- om jeg ikke husker feil.

Døren dår ikke helt inn til karmen? Slik at pakningen ikke når håper jeg?

Om du snakker om den "andre" veien, er dette ikke noe helgselretteren tar seg av.
  (trådstarter)
   #6
 1,092     0
Døra går ikke helt inn til lista i øvre hjørne. "åpnehjørnet"

fikser knekkern dette?

hvordan hekter jeg av døra når hengselet er som beskrevet?
   #7
 743     Nordland     0
Når du står foran døren og den er lukket, kan du med hengselretteren, justere døra sideveis. Ikke inn og ut.
Bilder hadde vært fint vettu Smile Det går altså ikke å løfte døra av hengslene? Eller å ta ut bolten oppover?

  (trådstarter)
   #8
 1,092     0
ok fordi jeg må jo justere døra så den går lengre inn til karmen i det øvre hjørnet.. hvis ikke dette går med knekkern.. hvordan gjør jeg det?
   #9
 743     Nordland     0

ok fordi jeg må jo justere døra så den går lengre inn til karmen i det øvre hjørnet.. hvis ikke dette går med knekkern.. hvordan gjør jeg det?

Rent hypotetisk sett, la oss si at jeg skjønner hva du mener. ;D

Om pakningen oppe i hjørnet ikke kommer i kontakt med karmen, høres det ut som karmen er montert skjevt. En mulig årsak er at personen som monterte denne, har tatt utgangspunkt i at veggene var beine. Dette stemmer ikke alltid.. ;)

Dersom dette er tilfelle, må du hekte av døra (evt skru av hengslene slik at du får av døra), for så å finne ut om det holder å løsne karmen på ene siden. Om det går, er saken grei. Om dette ikke holder, må karmen tas ut, og settet inn på nytt. I lodd!