23,385    35    0  

Sage dørblader

 8     0
Hei

Har tenkt å legge nye gulv i underetasjen.  Fra før er det betong med varmekabler og et tynt vinylbelegg oppå. Hvis jeg legger på parkett eller laminat, slik jeg ønsker, får jeg problemer med dørene.  Tenkte at jeg skulle heve karmene med ca. 2 cm, men like over dørkarmene inne i veggen er det plassert losholt.  Hvis jeg skal flytte losholtene oppover må jeg vel gå løs på veggen over alle dørene (6 stk.), og jeg får en stor jobb med overflatene på veggene.  Derfor lurer jeg på om det er mulig å kappe dørene nede med ca. 2cm med et bra resultat. Har tenkt å kjøpe nye formpressede dørblader.  Planen min for denne operasjonen er som følger: Kjøpe en dør for testsaging.  Spenne fast en stållinjal og bruke en sylskarp kniv for å skjære gjennom filmen på utsiden på begge sider. Deretter benytte sirkelsag med nytt skarpt blad og skjære like ved siden av dette knivkuttet.  Forhåpentligvis vil knivkuttet forhindre flising av overflaten ved saging. Selv om dørene er formpressede regner jeg med at de inneholder en ramme av heltre, slik at ikke døra faller fra hverandre.
Er det noen som har synspunkter på dette eller andre forslag til hvordan jeg kan kappe dørene med bra resultat?  Evt. er det noen som har forslag til hvordan jeg kan flytte losholten oppover uten å gå løs på veggene?

Pål

   #1
 22,342     Akershus     0
Fremgangsmåten for å kappe dørene virker grei, men jeg ville ha kappet gjennom halve dørens tykkelse og så snudd den og kappet resten. Pass på, sagen kan flise når du kommer til enden. Med litt maling kan du fikse sår.

Bruker du laminat bygger dette ca 1 cm så det kan hende du ikke trenger å kutte, kanskje det er nok å høvle litt på toppen av karmen.
ivo
   #2
 496     0
Kan jo kappe spikrene i losholten med en bajonettsag med metallblad (som du får billig de fleste steder). Deretter kapper/skrur ut festet av gipsplater/sponplater. Så burde det være mulig å banke losholten to cm oppover og feste denne. Platene som stikker ned må fjernes med en stikksag etc.
taz
   #3
 3,840     Haugesund     0

Tenkte at jeg skulle heve karmene med ca. 2 cm, men like over dørkarmene inne i veggen er det plassert losholt.
Evt. er det noen som har forslag til hvordan jeg kan flytte losholten oppover uten å gå løs på veggene?


Hvis du har noe av betydning over dørene, vil jeg tro det er en overdekning.
Dette ser du hvis bjelkelaget hviler på disse. Er veggen lettvegg (går langsetter bjelkene) er den satt der for å ha noe å montere sponplatene på. Da hadde jeg sagd ut det som var nødvendig, med sirkelsag, eller bajonett. Elektrisk motorsag virker og fint ;D Du skal jo liste etter på, eller?
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 8     0
Takk for svar folkens.

Kanskje jeg får "lurt" inn ei bajonettsag?  Brede lister er jo også en mulighet.  Er jo fristende å slippe å sage i splitter nye dører.
Godt argument for å kjøpe ei bajonettsag  ;D.

Pål
taz
   #5
 3,840     Haugesund     0


Ja ikke sant, mener det er egen tråd med bajonettsager ;D

Men ikke sag hvis bjelkene hviler på overdekningen...
Signatur
   #6
 743     Nordland     0
Dersom du finner ut at du skal kappe, går det fint å bruke sirkelsag, men fest en lekt med skrutvinger på døra som du kan føre sirkelsagen inntil. Da får du penest mulig kutt. Sag fra begge sidene for best resultat. Du kan også bruke tape der du skal sage. Det hindrer litt oppflising.
  (trådstarter)
   #7
 8     0
Hvorfor mener du at jeg bør sage fra begge sider?  Jeg trodde at sirkelsagens pene kutt ble på baksiden.  Vil ikke metoden med å skjære fra begge sider introdusere to "stygge" kutt?

Pål

   #8
 22,342     Akershus     0

Desto grunnere du sager desto penere. Du kan selvfølgelig sage hele i ett. Still isåfall bladet noen få mm dypere enn dørbladet og tape begge sider. Pass på når du kommer til enden. Det er best at enden av kappet kommer inn mot karmen i tilfelle flising. Bruk et godt skarpt blad.
   #9
 969     0
hva med å ta vekk dør terskelen da tjener du ca 2 cm (du må selvfølgelig skjære av sidekarmen tilsvarende) så et par drag med høvel. ;D
Signatur
   #10
 211     Ålesund     0
Legg på etpar lag med maskeringstape på begge sider der du skal sage så reduserer du sjangsen for at det fliser seg opp en hel del Wink