6,201    5    0  

Tre/Aluminium Vindu & Farget Glass noen som har kjennskap til disse tingene?

 944     Rogaland, Sola     0
Hei

Vi har sett på mange hus etter arkitekten ba oss se etter ting vi likte. Vi finner ut at aluminiumsvinduer er noe vi liker serdeles godt, og samtidig noe det er en del av nå på nye funkis hus =) Problemet er bare det at rene alu vinduer var ikke så bra iogmed huset skulle bygges i tre, da trengte det å stives av osv. Forslaget de kom med var alu/tre vinduer. Alu ute som beslag over, og tre inne. Vi sliter imidlertidig med å finne eksempler på slike bilder på nett, der bildene er på vanlige hus. Noen som har noen bilder eller erfaringer med dette?

Noen hus har også disse fargete glassene, ofte store hus med stoooore vindu. Fargene er grønn, og blålig, lurer på om fargen har noe med hvor godt isolerte de er, aragongass eller hva det heter og uv verdi eller er det noe kunden bestemmer selv? Erfaringer med dette noen =)

Håper noen har svar på noe for byggefirmaet vårs vet ikke stort mer enn det vanligste om ting.

   #1
 468     0
Vi har aluramme på vinduene utvendig. Inne er det hvitmalt tre. Vi har et hus med masse vinduer, hele den ene veggen er bl.a. i glass oppdelt i vinduer. Vi betalte 19. 000 ekstra for aluramme.

Vi har også det de kalte solavskjerming i vinduet, det tar ikke varmen men bare uv-strålene slik at møbler og sånn ikke blir falmet. Vinduene er ikke farget på noe vis, det ser helt normalt ut. Det kostet 12.000 ekstra, men her tror jeg entreprenøren forregnet seg litt.
   #2
 516     0
Suzie: er det i bygget på toppen eller i mur etg?
P.s Bilder av vinduene dine ville ikke skadet noen  Smile
Signatur
   #3
 468     0
Begge deler. Jeg har minimalt med bilder på denne laptopen, stort sett bare barna, og de er dere vel ikke så interessert i. Men jeg skal se hva jeg kan finne på den stasjonære etterhvert.
  (trådstarter)
   #4
 944     Rogaland, Sola     0
Suzi: Akurat slik vi tenker.=) De vinduene du snakker om med solskjerming var vi også innom men trudde de var mer bronse aktig utenpå?

Blir litt extra etterhvert med å forandre vinduer og alt annet. Huset vårt kommer på 2,5 da er ikke grunnmur, elektro, rør,maling, gulv kjøkken osv med... Så enda godt tre/alu er billigere enn rene alu selv om vi blir nødt til å ha det på skyvedøren siden den skal være 2,7 høy'

Fint om du klarer å rote frem noen bilder av huset hadde vært veldig kjekt å sett fra et ekte hus, og regner ikke med du bur i stavanger:p
arg
   #5
 103     0

Vi har en del store vinduer 2,6 meter høye, og de har et forholdsvis bra grønnskjær sett utenfra. Dette skyldes at glass som regel får den fargen når det blir tykt, og det må det være når det blir store flater. Det finnes varianter hvor man har fjernet noe av ingrediensene som er forholdsvis nøytrale. Noen av vinduene våre er av soldempende type og de har litt mer blåaktig refleksjon. Soldempende vinduer får du i forskjellige fargenyanser med forskjellig transmisjon og refleksjonsfaktorer.

Arg