5,467    9    0  

Teleslynge lagt rundt hele boligen i ytterkant av bjelkelaget - i rør?

 651     Sunnmøre     0
Jeg tenker å bruke en 2,5mm2 PN kabel og legge denne i bjelkelaget mot ytterveggene slik at den omslutter hele boligen. Dette vil da brukes som teleslynge og endene møtes i teknisk rom.

Er det noe hensikt å legge dette i rør eller bør jeg for enkelhet skyld (og plassen) bare feste denne med klammere rundt?

Husets omkrets er ca. 44 meter.

   #1
 25,414     Akershus     0
Hvis du er helt sikker på at en PN i en slik sløyfe over 44m er god nok, nå og i fremtiden, ville jeg sløyfet røret. Kobberkabelen vil holde "evig" jfr fundamentelektrode.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 651     Sunnmøre     0
Helt 100% sikker er jeg nok ikke. Vet ikke hvor mye strøm som går i en slik, men har blitt fortalt at man bruker 2,5 mm2 PN til dette. Om lengden har noe å si har jeg ikke tenkt på. Det jeg lurer på er om det er noe krav til at dette må ligge i rør.
   #3
 336     0
Vi har alltid lagt teleslyngene i k-rør,men du skal egentlig ha en fagmann som måler ut hvor den skal ligge i huset for best signaler. Vi støpte ned engang PN i betong uten rør under en tribune som går på skrått oppover og det holdt ikke,signalene ble for svake øverst,men neders var det ok. Vi måtte til slutt legge ny sløyfe med PN i rør festet på undersiden av av tribune reisverket.
   #4
 25,414     Akershus     0
Du finner trolig mer her: http://www.edin.se

Ellers google teleslynge. Legg merke til at signalet øker dersom en legger flere runder.

Systemet baserer seg på et varierende magnetfelt. Vil tro at armering kan "spise opp" endel av signalet.
Signatur
   #5
 1,806     Trondheim     0
Hvorfor skal du legge teleslynge rundt huset?
For meg virker det helt meningsløst. Det er så mange faktorer som spiller inn for at dette skal bli bra.
Tradisjonell teleslynge tror jeg kan har en rekkevidde på 1.0 meter samtidig så kan du få lydsmitte fra andre støykilder. Armering, osv kan forpurre signalet helt.
Så langt det er mulig så fraråder vi kunden på det sterkeste å benytte Tradisjonell teleslynge og SLS utgaven. Uansett hvordan dette "signal beregnes" av leverandør så kan vi ikke stille med garanti på at det vil fungere tilfredsstillende.

For noen år siden leverte jeg en teleslynge på ett auditorium. Beregninger viste at dette ville fungere. Lyden uteble fullstendig over teleslyngen. Etter masse feilsøking så hadde signalet smittet over til noe av konstruksjonen i bygget. Signalet ble fanget opp med full styrke i ett annet rom i en annen del av bygget.

Mitt råd er.
Skal du ha noen form for tilpasning til folk med nedsatt hørsel vil jeg anbefale IR løsning med smykke rundt halsen. Da kan også personen få stereo-lyd.  Ved behov vil man få offentlig støtte til dette.
  (trådstarter)
   #6
 651     Sunnmøre     0
Dette er tenkt gjort mest for å være forberedt på alderdommen. Jeg har hatt nedsatt hørsel siden fødsel. De siste årene har jeg også hatt høreapparat, men dette har ikke blitt brukt (ikke nok nedsatt hørsel nå til at jeg har orket plunderet...).

Tidligere har jeg forstått det slik at dette er enkle saker hvor en har en kabel rundt sonen en skal dekke. Om ikke dette blir skjult inn ved bygging må evt. dette legges synlig etterpå. Ikke store kostnaden i materiell så jeg tenkte nå å få dette lagt i bjelkelaget.

Men om dette må beregnes mer, hvem gjør da slikt?
   #7
 1,806     Trondheim     0
Scandec systemer kan ta en beregning.
Men vurder seriøst IR løsning , før du går videre med tradisjonell løsning.

   #8
 1,509     Nordpolen     0
Søster som har gjort dette i enebolig, ble lagt rør i ytterkant av huset, fungerer veldig bra, hos min mor er det ettermontert av hjelpemiddel sentralen, ser ut som fanden har vært på fylla, men det fungerer bra
  (trådstarter)
   #9
 651     Sunnmøre     0
Hva ligger i denne beregningen? Er ikke dette noe en enkelt kan gjøre selv? Er det snakk om lengde og avstander og antall runder en bør ha? Jeg er fornøyd om dette fungere godt i stuen rett over det bjelkelaget jeg tenker å legge dette i, men av andre har jeg forstått at dette også vil fungere i resten av huset.

Man utelukker jo heller ikke IR om man forbereder en teleslynge... Trenger jeg å tenke noe skjulte kabler med IR løsningen du sikter til?

Jeg har vært i kontakt med hjelpemiddelsentralen og spurt om det er andre teknologier enn teleslynge jeg bør vurdere som gjør slynge unødvendig. Jeg ble fortalt at det i overskuelig fremtid vil være teleslynge som gjelder, men at man selvfølgelig nå får supplerende hjelpemidler i form av trådløse systemer. Men til dette trenger jeg ikke å tenke på skjulte kabler...