Jeg er på tynt vann her, så noen som kan dette får korrigere hvis det er feil; jeg leste at ovner og tradisjonelle koketopper (ikke induksjon) gir helt resitiv belastning (ingen faseforskyving) og dermed ikke har noen startstrøm. I så fall vil ovnen med en oppgitt effekt i vanlig arbeid på 0,9kw ha nok å gå på sammen med en oppvaskmaskin med maksforbruk på 2,3kw.
Tradisjonelle koketopper og ovner har ingen/liten startstrøm. Det er lite av dette i oppvaskmaskiner også da mesteparten av strømmen er til resistiv oppvarming. Det kan være en liten startstrøm i resistiv last da motstanden øker med temperaturen. Dette gjelder særlig halogenlys.
Det er slikt som motorer og transformatorer som skal bygge opp magnetfelt som har store startstrømmer. En induksjonstopp bruker magnetfelt for å varme opp og vil ha en viss startstrøm.
Har faktisk fått oppgitt makseffekt på induksjonstoppen vår til 8,2kw hvis vi makser ut alle induksjontoppene samtidig – det gir jo 35A, som i allefall ikke er noen god idé på en 16A-kurs. Det holder vel i en time, så vidt...
Hvordan tror du maten ser ut etter en time på full spiker? En vanlig komfyr som har oppgitt effekt på 10 kW er det vanlig å koble på 20A.
Jeg er ikke noen ambassadør for å bruke små sikringer og små kurser. Jeg mener at bygger man nytt eller har en elektriker så kan man legge opp rikelig selv om det i praksis holder med mindre.
Det er slikt som motorer og transformatorer som skal bygge opp magnetfelt som har store startstrømmer. En induksjonstopp bruker magnetfelt for å varme opp og vil ha en viss startstrøm.
0,9 kW virker lite for en ovn.
Jeg er ikke noen ambassadør for å bruke små sikringer og små kurser. Jeg mener at bygger man nytt eller har en elektriker så kan man legge opp rikelig selv om det i praksis holder med mindre.