13,960    24    2  

Ble anbefalt feil maling - kompensasjon for det?

 358     Rælingen     0
Jeg har nettopp flyttet inn i nytt hus (bygd 2001) der jeg ville male taket og trappa. Ønsket var å fjerne litt furu-feeling i huset. I taket er det brukt panel og trappa er i lakkert furu eller noe i den duren.

Jeg stakk derfor til en butikk (navn nevnes ikke her) for å kjøpe maling. Av ekspeditøren ble jeg anbefalt takmaling fra INFRA og interiørmaling fra lady (husker ikke eksakt betegnelse). Ang trappa ble jeg fortalt at separat grunning ikke var nødvendig da lady også kunne brukes til det. Tre strøk med dette og trappa er i boks ble det sagt.

Etter tre strøk ble trappa ikke noe spesielt bra. Og jeg syntes at takmalingen var forferdelig tung å jobbe med. Panel suger jo litt så jeg tenkte ikke noe mer over det. I dag måtte jeg ned til butikken igjen for å kjøpe mer. Jeg nevnte da i forbifarten til ekspeditøren (ikke samme fyr som tidligere) at jeg syntes takmalinga var tung å jobbe med på panel. Han så på meg et par sek og sa så at malinga jeg skulle ha ikke var egnet for panel som kan bevege seg litt, men på døde overflater som plater, takess, betong og liggnende, jeg kan nå med stor sikkerhet få sprekker i malinga ble det sagt. Jeg forklarte at det var dette jeg ble anbefalt av kollegaen hans.
Videre ble jeg en smule mistenksom over dette med malinga til trappa og spurte hva han mente om den. Svaret var da at jeg først skulle brukt grunning, og at malinga jeg fikk ikke var egnet til mitt formål, han anbefalte noe annet.

Han sa så rett ut at jeg burde lage en sak på dette hos firmaet opp mot evnt reklamasjon. Så ble gjort, og de ringte meg tilbake i dag og la seg flate virket det som. De spurte meg rett ut om jeg hadde tenkt på noe krav mot de på det som åpenbart er feilinformering i forbindelse med salg av produkt. (noen vil vel si her at jeg burde lest bedre på selve malingsspannene jeg kjøpte, men nå gjorde jeg ikke det).

Hva kan være et rettferdig krav i så måte på noe som dette? Selv aner jeg ikke, men føler jeg bør få dekket hva malingen kostet. Man bruker også en del timer på jobben da det dreier seg om 42 kvm tak og tre strøk på en nomal trapp.

Noen som har vært borti noe liggnende? Jeg har ikke det, og føler meg litt dust i så måte.

   #2
 577     Auli     0
Her er det bare å be dem ta med pussemaskin og ny maling og sette i gang med pussing og skraping. Når det er klart til maling, så kan du selv male over med den nye malingen.

Uansett må du sjekke opp at den "gamle" og den nye malingen passer sammen, at de ikke reagerer kjemisk og bobler.
Signatur
   #3
 47     askøy     0
ringjotun og spør om du kansje kan bare male med oxan uten på det er en god og slite sterk maling  Smile
   #4
 3,258     Akershus     0
Jeg syns du kan presse butikken på dette for begge rådene var jo totalt på jordet. At noen kan jobbe som selger av maling og gjøre så store feil er veldig, veldig rart.

Når det er sagt syns jeg også at det er veldig veldig rart at en 39 åring som skal male ikke har hørt at Lady er en typisk interiør/veggmaling og ikke skjønner at en trapp trenger spesiell maling og ikke reagerer på hva ekspeditøren sine anbefalinger.

Men ekspeditøren/butikken er profesjonell part og bør absolutt ta ansvar. Skulle nesten tro de har kødda med deg...
-------------------

Lærdommen må være at man sjekker på nett (feks på dette forumet) før man handler, kan garantere at det ikke blir siste gang du blir villedet i butikk hvis du skal pusse opp videre.
Signatur
   #5
 576     Hordaland     0
Fikke en gang feil maling når jeg skulle male et barnerom. skulle ha sånn green room maling og fikk vanlig jotun maling istedenfor og fikk ingen kompensasjon. Skulle ha sett det selv. Sikkert sant det men likevel...
  (trådstarter)
   #6
 358     Rælingen     0


Når det er sagt syns jeg også at det er veldig veldig rart at en 39 åring som skal male ikke har hørt at Lady er en typisk interiør/veggmaling og ikke skjønner at en trapp trenger spesiell maling og ikke reagerer på hva ekspeditøren sine anbefalinger.
Joda, tar dette til kraftig etterretning jeg og gjør nok ikke samme feilen igjen, lærdom skal jeg nok ta. Mulig du er bedre bevandret enn meg innenfor malingens produkter og div men jeg er ikke en 39 åring som er helt blank for å si det sånn.

Malingen jeg ble anbefalt heter Lady halvblank interiør, egnet for panel, møbler, lister o.l. Jeg stusset på at det ikke sto noe om trapp og spurte selger om dette, men selger hevdet at det fungerte ypperlig der også. Jeg tok da dette for god fisk og handlet i god tro.
  (trådstarter)
   #7
 358     Rælingen     0

Fikke en gang feil maling når jeg skulle male et barnerom. skulle ha sånn green room maling og fikk vanlig jotun maling istedenfor og fikk ingen kompensasjon. Skulle ha sett det selv. Sikkert sant det men likevel...


Jeg også burde selvfølgelig lest bedre på spannet jeg fikk, og burde kanskje vært mer kritisk til rådene ekspeditøren ga meg, men som du sier selv, nå ble ikke dette gjort. .

   #8
 598     Midt-noreg     1
Regner med du handla på OBS ettersom du har fått Infra takmaling. Blir ikke overaska om du sier du handla på OBS ihvertfall. Men til sakens kjerne, du har helt klart fått feil maling, og har krav på erstatning. Det vanligste for privatkunder er å få kompensasjon for maling, ikke timer. Men nå har du jo "ødelagt" paneltak og trapp, så du burde fått erstattet timeforbruket for å gjøre dette malbart for rett maling igjen.
Signatur
   #10
 131     Langtvekkistan     0
Men du har lest på spannet nå eller  ?


---------------Snipp---------------
Lady Interiør Halvblank 40 er en halvblank slitesterk tiksotrop interiørmaling basert på
alkydoljer. Lady Interiør Halvblank 40 benyttes som mellom- og toppstrøk på flater som dører,
vinduer, listverk, tak og vegg av panel/tre. Lady Interiør Halvblank 40 fyller og flyter godt,
siger ikke og er behagelig å arbeide med.

BRUKSANVISNING:

FORBEHANDLING:

Underlaget må være rent og tørt. Tidligere malte flater vaskes med Jotun Husvask og skylles med vann.
Gammel blank og halvblank maling mattes noe ned med slipepapir. Smittende, porøse og/eller sugende
underlag bør børstes og grunnes med Fenom eller Jotun Heftgrunning oljebasert.
BRUKSMÅTE:
Lady Interiør Halvblank 40 er ferdig til bruk og bør normalt ikke tynnes. Malingen påføres med pensel eller
rull/fordriver. Stryk godt ut.

---------------Snapp---------------

Hvis dette stemmer overens med teksten på malingspannet ditt, så vil jeg tro denne malingen kan brukes på en lakkert trapp. Det forutsetter at tidligere lakk er mattet/slipt ned (slik at malingen biter).