990    11    0  

Dårlig malerjobb?

 9     0
Hei. Vi flyttet inn i nytt hus for et par måneder siden. Vi reagerte ganske fort på veggen i stuen hvor vi kunne se en strek eller et spor langs midten av veggen. 

Maleren kom å helsparklet. Og det han han vært her å gjort 5 ganger til sammen nå, da hekken rett og slett ikke blir bra. Vi hadde maler og bas inne her etter siste forsøk hvor da begge to var enige i at dette ikke så bra ut. 
Det endte med at de kontaktet sparkelprodusent i Oslo som kom for å se på veggen, ettersom de som bygger her mente på det måtte være sparkelet. 

Han fra Oslo sa med en gang at dette ikke hadde noe med sparkelet å gjøre. Så ble det til at de snudde helt å mener nå på at veggen er helt fin.. hvilke rettigheter har vi egentlig nå? Vi kjøpte huset på prospekt, hvis det har noe å si? Det er gjennomgående dårlig malerarbeid i hele boligen (lister, foringer til vindu etc). Hovedveggen i stuen er 4 meter høy, og jeg skjønner jo at man ikke kan regne med at veggen blir 100% rett, men jeg mener dette ikke er bra i hele tatt. Har det noe negativ innvirkning at veggen har blitt helsparklet 5 ganger? Etter siste strøk han tok så kom det også ut store luftbobler av veggen (20-kroning), det kom 6stk luftbobler på linje bortover der skjøten er (stående gips). De skulle også bytte den ene listen langs veggen ettersom han har sølt sparkel og maling på den forrige gang maleren var her. Det endte med at han brukte akrylmasse mellom list og vegg langs hele veggen (eneste list i huset med akrylmasse) 

Vi har nå hatt stillas og stige i 2 etasje i snart 4 uker nå.. så vi har ikke kunnet brukt halve boligen. Hvordan går vi frem videre? Legger ved bilder i kommentarer under. 
Dårlig malerjobb? - A182204F-7446-4013-A541-CAED9E6F3190.jpeg - Alenic

  (trådstarter)
   #1
 9     0
Bilde av veggen hvor lyset skinner inn. Dette er en del av veggen som ikke har blitt fikset på
Dårlig malerjobb? - C62549DA-1A0E-4F9F-881A-FE84A6F83518.jpeg - Alenic
  (trådstarter)
   #6
 9     0
Lyste opp veggen med lommelykt for å kunne se hvor ille det egentlig er. Vet at dette ikke er riktig måte å se etter feil på, men bare måtte🤷🏽‍♀️
Dårlig malerjobb? - F6A9DCB0-ACBC-4194-829E-DE2F642BE013.png - Alenic
   #7
 1,893     Sandefjord     0
Mine innspill: dårlig forarbeid (sparkelarbeid) og dårlig malerarbeid. Mye greng (struktur fra rullen. Virker som om de har lagt på veldig tykke lag med maling).

At det er sparklet 5 ganger er i seg selv ikke noe problem, men tyder på dårlige fagkunnskaper.

Spørsmålet er vel om dette er dårligere kvalitet enn man kan forvente når man kjøper nytt. Det kan jeg for lite om. Men jeg synes det er trist å se.

Tips til veien videre:
Hente inn tredjepart til å vurdere arbeidet? (Takstmann/malermester)
Se hvilke beskrivelser som er benyttet i prospekt og salgsoppgave? Er det henvist til spesifikke standarder?
Hva slags bilder er brukt i salgsoppgaven? Er det bilder av perfekte overflater, må det bety at du kan forvente deg tilsvarende standard.

Og reklamere skriftlig til selskapet du har kjøpt ifra.

PS:
(Er ikke dette samme sak som du har hatt en tråd om tidligere?)

  (trådstarter)
   #8
 9     0
Takk for svar! Skal ta meg en nøye titt i salgsoppgaven:) helt enig med at det virker som dårlig grunnarbeid. Stemmer at det er en samme sak som jeg har hatt tråd om tidligere, men tenkte lage en til hvor jeg la til litt fler bilder. Har kontakte en malermester, men han hadde ikke tid til å komme på noen uker, så vi sendte bilder. Han sa så og si det samme som deg. Han trodde blandt annet det var strietapet bak malingen, og at det tyder på bruk av feil type rulle og for mye maling på rullen. Han sa også at reglene sier at man må male hele flaten (hjørne til hjørne) noe som ikke er blitt gjort her. Planen er å sende en reklamasjon til selger imorgen.

Håper på innspill her som kanskje kan bekrefte litt det jeg tenker, så ikke det er slik at dette er en bra utført malerjobb, så jeg ikke dummer meg ut ved å sende inn en reklamasjon.
   #9
 143     0
Håper på innspill her som kanskje kan bekrefte litt det jeg tenker, så ikke det er slik at dette er en bra utført malerjobb, så jeg ikke dummer meg ut ved å sende inn en reklamasjon.

Du dummer deg ikke ut med å reklamere. Synes du har en god sak. Det er kjedelig når det blir sånn, håper det løser seg.
Signatur
   #10
 1,893     Sandefjord     0
Forhold deg til fakta og dokumenter med bilder. Du trenger heller ikke å belyse hva som er gjort galt, men heller fokusere på det dårlige sluttresultatet.
Lykke til.