#11
 19     0
Jeg hadde en dude fra et snekkerfirma for å se på stuan for et mulig oppdrag da han proklamerte" Du vil aldri få en snekker til å legge hvite gulvlister" med en litt hånlig tone da jeg fortalte han om hvordan jeg ville ha arbeidet utført.
Nå er det ikke snekkeren som skal bo her da svarte jeg litt biskt. Han fikk ikke oppdraget men det lå mer på at at priset seg ut av jobben.
Jeg personlig liker hvite lister bedre enn eikelistene.

   #12
 1,459     Trondheim     0
Har også montert hvite lister, kunne ikke falt meg inn med noe annet faktisk. Men smaken er som baken...
Signatur
   #14
 181     Akershus     0

Ettersom vi ikke vet hvilken parkett vi går for, og derfor heller ikke lister, har vi valgt å gå for hvite gulvlister. Men hva synes folk om det? Stilen er modernistisk med lyse gipsvegger. Listefritt i tak. Ifølge tømmermannen legger de sjelden hvite gulvlister.


Betyr det så mye hva alle andre liker? Velg det som kjennes riktig uavhengig av tømmermenn og forumsynsere.

Men hvis du vil vite hva jeg synes, så er jeg sjokkert over å høre at tømmermannen sjelden legger hvite gulvlister. Er dette i en dal som har vært isolert og uten impulser fra resten av landet siden 90-tallet...

Hvitt er safe, samme som vegg kan være fint, eik (som matcher obos parkett til 59,-/kvm) passer vel bare hvis du kjører halvpanel i furu og malt strie på resten...

   #15
 878     Sokna, Ringerike     0

" Du vil aldri få en snekker til å legge hvite gulvlister"


Det må jeg si var et ganske tåpelig og arrogant svar fra en snekker. Har aldri møtt en snekker som har særlig kunnskap om farger  og interiør, så jeg kan ikke skjønne hvorfor de skal ha så sterke meninger om sånt.
Hadde han sagt at han ikke trodde det kom til å bli fint så hadde det vært greit. Det er lov å komme med sine synspunkter. Men å si at du aldri ville få en snekker til å montere hvite lister var drøyt.
Signatur
   #16
 1,016     Hosle     0
Hjemme hos sønnen min brukte vi 70mm hvite lister ved gulvet. Ikke nok med det, vi brukte akkurat samme lister i taket, og tilsvarende lister rundt dører og vinduer. Jeg var skeptisk først, men måtte innrømme at det ble veldig fint.

Det som taler i mot hvite gulvlister, er at det lett blir merker etter møbler, støvsuger, sko.
   #17
 1,043     Akershus     0
Bare vær oppmerksom på at hvitt ikke er hvitt:

Standardfargen på lister er S0502Y. Ser hvitt ut alene, dersom du har en HELT hvit vegg, ser du at S0502Y er gulaktig. Ser ikke bra ut.

   #18
 836     Østfold     0
Men det er jo (dessverre?) ofte også standardfargen på dører. Jeg tok da letteste løsning og lot lister bli det samme.. Kan jo nesten ikke begynne å male halvdyre nye kompakte dører. Fikk beskjed om at det var eneste fargen Byggmakker skaffet. vet ikke om det stemmer.
Signatur