32,697    26    3  

Fargevalg i nytt hus....tips?

 178     0
Har nå kommet dit at vi må bestemme oss for farger på vegger inne. Tak og lister leveres ferdigmalt i hvitt, og da er vel det "bomull" som er standardfarge??? Vindu er også hvite.
Jeg tenkte først at vi ville ha alt lyst/hvitt, og syntes fargen "chi" var fin, men så ble jeg litt usikker på om det kanskje ikke blir så fint med tak, lister og vindu i "standardhvitfarge"??
Noen som har tips til lyse, fine farger som passer i stue/kjøkken (åpen løsning)? Kjøkkeninnredning er hvit, matt fra Kvik med grå (betongfarget) komposittbenkeplate. Gulv er eikeparkett. Vi liker orange og kommer nok til å ha litt puter i den fargen, og muligens glassplate over benken.... Har også orange kjøkkenstoler Wink Så det må være en veggfarge som ikke kræsjer med litt sterke, klare farger.
På soverom vurderer vi en lys blåfarge, og barna skal til en viss grad få bestemme selv.....-ser nå ut til at eldste går for "pirat" og minste for "sjøgløtt".

   #1
 358     Barteland     0
Vi er i samme dillemma med store åpne løsninger.
Vi kom frem til at vi kjører egghvit på tak og vegger og i foringer (listeløst rundt vindu og mot tak) og så får vi heller male vindusrammer egghvite om det blir sjenerende at de er i standard bomull. Har malt 1 strøk og vi ser at vinduene ser gulere ut, men ikke voldsomt.

HTH sine hvite kjøkken er en mørkere (tilsatt mer svart( versjon av bomull, derfor velger vi å ha en lys grå nyanse på kjøkken.

Jeg ville med taklister, mdfforinger etc valgt å malt disse i en passende farge til vegg og tak, bomull er ikke en fin farge mot hvit og gammel eggehvit.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 178     1
Hmm.... jeg trodde bomull og eggehvit var ganske like farger, men bomull er altså mer gul?

Hvordan vil det bli med en hvitfarge med litt grålig skjær (f.eks "skumring") mot "bomull" på lister/vindu/dører? Blir det kræsj?

Har trålet endel nettsider med tapeter også nå, da jeg vurderer tapet på kjøkkenet istedenfor Ermm Synes dette er veldig vanskelig. Vil jo prøve å få til en helhet i huset, uten at det blir altfor kjedelig Smile
   #3
 358     Barteland     0
Bomull er merkbart mere gul når den settes opp mot egghvit eller hviterer farger, den ser rett og seltt skitten ut....  For å unngå dette må man nesten bryte med en annen basis en ren hvit tror jeg, skummring vil nok neppe hjelpe mye. Mal opp på en gipsplate og prøv å hold opp en bit listverk etc så ser du dette godt :)

Det er IKKE lett det her! Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 178     0
Ja.... skitten er nok ordet. I vårt forrige hus hadde vi malt alle vegger i "latte" og jeg husker jeg syntes listene så skitne ut..... -Ergo er ikke "latte" et godt valg heller....
Man bør altså gå for en hvitfarge med gult i (som jeg forøvrig ikke er så begeistret for), eller bryte helt?
   #5
 240     Ålesund     0
Vi har skumring på stua og de ferdigmalte listene ser skitne ut ja. Har malt over alle taklistene og vinduslistene (med hvit base) og det ser så utrolig mye bedre ut. Du kan se her: http://lillaogvanilla.blogspot.com/2011/03/male.html Vises mye bedre i virkeligheten, men du får et inntrykk. I resten av huset har vi chi, har begynt å male lister i de andre rommene også. Skulle gjerne ha spesialtbestilt lister, dører og vindusforinger helt hvite...
  (trådstarter)
   #6
 178     0
Hvilke farger anbefales sammen med bomull el. eggehvit? Noen forslag?? -Og er det noen som vet om det er bomull eller eggehvit som er standard på lister/vindu osv.?

   #8
 602     oppland     1
Se ikke på navnet men fargekoden. S0502-Y, er en standard farge på alt ferdig malt(nb: noen unntak) Denne fargen kan kalles både egghvit, bomull ol. Men når du bestiller en jotunfarge heter den Bomull. jotun sin eggehvit er UTEN S, altså 0502-Y. Og er ikke på ferdigmalt. Disse to fargene kan se skitne ut, mot hverandre (kommer litt an på lys) Chi er hvitere enn eggehvit/bomull, og listene vil bli gule. Hvis man ønsker grå, så er skumring en ren grå, 1000-N (eller 1500-N, husker ikke helt) N står for nøytral og vil bli kald mot eggehvit. Prøv heller da med en gråfarge som ender opp med med Y. Men jeg syntes kansje her ville fungert med S0502-Y på veggene også, eller en tapet med store mønstre som inneholder de fleste av fargene du allerede har brukt.
Tips: enten velger man en farge som bryter med listene, ellers velger man den samme som listene. (når det gjelder lyse farger) Hadde vært litt lettere ed bilder her Smile
  (trådstarter)
   #9
 178     1
Takk for tips. Jeg synes igrunn ikke eggehvit/bomull er så fin, så det irriterer meg litt at vi ikke tenkte på det før og fikk bestilt alt i hvitt. Men det er for sent nå da vindu er på plass, tak og lister er bestilt.

Vil Tidløs, Sjel og Letthet kunne passe med Bomull da siden det er farger med Y (er ikke helt inne i disse fargekodene og hva det betyr)?

Har ikke bilder enda. Snekkerne holder på å sette opp gipsplater på vegger nå, og taket kommer i uke 32 (panel), så da er det vel ikke så mye hjelp i det heller..... Her er byggebloggen: http://www.byggebolig.no/index.php/topic,23664.0.html

Hvite kjøkkeninredninger, er de også Bomull, eller er dette noe som varierer?
   #10
 602     oppland     0
Stort sett er de i bomull. Men vet noen få, har kommet nå med helt hvit.
Foslag farge: gå inn på borge.no og last ned Eco tapeter, finn eco wood nr 9719. Denne tror jeg kunne blitt stilig bak en glassplate på kjøkkenet. Mal så kjøkken og stue i grunnfargen til tapeten(å finne den bør du få hjelp til i butikken) Sjekk den sammen med en prøvelapp i S0502-Y, så du er sikker på at det ikke bommer. (vet ikke om dette inngår i din stil, men syntes den kansje kunne bli stilig til den betong aktige benkeplata, og stilig sammen med orange)
Fargekode NCS systemet : Eks  0502-Y-20R Betyr 5%culør/farge 2%sort og gul(yellow) med 20%rød. Står det en S foran kaller vi den for justert, og har et avvik fra fargen uten S. Altså Y=Yellow,  R=Red, B=Blue og G=Green. Hvis fargene har en eller flere likheter, vil de ha en match.