11,789    4    2  

Fått pris på helsparkling - har søkt, men ønsker drøftning

 18     0
Hei,

Jeg har innsett at jeg ikke er flink nok på sparkling, og vurderer nå å sette bort arbeidet. Vi snakker helsparkling oppå 150kvm fiskebeinsstrie, lister i tak og gulv tas ikke av (gamle orginallister og mur bak). Spurte helt vilkårlig en maler (norsk) jeg kom over om hva han anslo det ville koste for en slik jobb, og etter å ha sett leiligheten lurte han heller på hva slags pris jeg så for meg. Jeg sa jeg hadde lest her inne at et par stykker skrev 70-80kr per kvm, og da var han rask på å svare at det var en pris han kunne bli med på også. Usikker på hva reglene for forumet her sier om å diskutere svart arbeid, men det sto ingenting i de trådene jeg har lest 70-80kr om det var hvitt eller svart, kun eks moms. Vedkommende maler jeg snakket med var tydelig på at han ønsket at dette skulle være en kvitteringsløs jobb, og ettersom helsparkling er en jobb på et litt annet nivå enn rør, elektrisitet, eller maling for den saks skyld, er jeg ikke helt fremmed for å la det være svart selv heller - men gi meg gjerne tilbakemelding på praksis og dere her inne mener.

Spørsmålet mitt er hvor på skalaen 70-80kr per kvm ligger, både hvitt og svart utført. Jeg har ikke hatt tid til å høre med andre malere enda for å sammenligne, men skal prøve å få tatt en ringerunde iløpet av uka - tenkte bare høre om noen her inne hadde erfaringer å dele.

Takk!

   #1
 6,704     Akershus     0
Jeg vet ikke hva prisen bør være, men synes ikke 70-80 pr. m2 hørtes galt ut. Da snakker vi 11000-12000 totalt.

Men jeg vet veldig godt hva jeg synes om svart arbeid, det er snylting på fellesskapet og noe jeg ikke har noe som helst til overs for. Men hver enkelt tar sine egne valg, bare husk at godene vi nyter godt av i vårt samfunn er bygget på at alle bidrar og drar i lag. Svart arbeid er ødeleggende for denne modellen. Vel, nok moral fra meg.
  (trådstarter)
   #2
 18     0
Skal ikke lage noen sak ut av det, for jeg er i prinsippet helt enig med deg at å gå bak ryggen på systemet i et lengre perspektiv er ødeleggende.. Men jeg er ikke millionær, og ref gårsdagens intervju med Arne Fredly (http://www.na24.no/article3736318.ece), så er det en naturlig årsak til at en del velger arbeid uten kvittering.. Men takk for svar :)

   #3
 6,704     Akershus     0
Jeg er heller ikke millionær, men gir klar beskjed til håndverkere som vil jobbe kvitteringløst om at de kan finne seg andre oppdragsgivere enn meg Smile Men jeg er selvsagt helt enig i at håndverkertjenester er dyrt i Norge og jeg skjønner hvorfor mange ønsker å velge RILUM. Likevel er det ikke OK.

Edit: manglet et ord.
Siste redigering: Thursday, January 9, 2014 12:05:12 PM av cheffen
   #4
 1,913     Sandefjord     2
Svart arbeid = kjeltringstreker.

Artikkelen du viser til i NA24 viser til at man må jobbe i mange timer for å kunne lønne en håndverker i en time. Årsaken til det er at vi har veldig liten lønnsforskjell mellom forskjellige nivåer i samfunnet. Norge er egalitært og de aller, aller fleste av oss er i samme samfunnslag, middelklassen.
Dermed blir det dyrt (les: må jobbe mange timer) når en i middelklassen skal leie inn og lønne en annen i middelklassen.

Dersom du velger en svart løsning, så undergraver du oppbyggingen av samfunnet. MVA på ditt arbeid utgjør 2500-3000 kr og det er da et veldig lite beløp å gjøre seg til kjeltring for... Har du ikke disse få kronene?

Du skriver at du i prinsippet er enig i at man skal betale MVA i et lengre tidsperspektiv, men du er tydeligvis ikke så veldig prinsippfast??

Kjenner jeg ble veldig provosert av ditt innlegg, SnilleMikke.