12,085    10    3  

Ferdig malte dører, kan jeg male over disse til 0500?

 944     Rogaland, Sola     1
Vi har allerede bestilt dører til noen deler av huset disse er desverre i standarfarge som er 1000 ellernoe slikt, vi har råhvit 0500 på veggene, og syns dørene ble gule i forhold. Kan jeg selv male over disse til 0500? Blir det pent? Og sist men ikke minst hvordan gjør jeg:)?

   #1
 17     Stavanger     0
Hmmmm... kjedelig :-\ Vi malte over dører i huset vi bodde i tidligere.. Jeg hadde 3 strøk (dørene var koksgrå og ble malt hvite) og brukte liten rulle for å slippe "penselstrøk".. men likevell, heelt optimalt blir det ikke.. Ingen sjangs for å få byttet dørene??
Signatur
   #2
 3,387     0
Legg dørene flatt og bruk en rulle uten pels på, en jevn skumplastrulle. Bruk godt med maling og tynn malingen så mye at den "flyter".

Da bruker den mye lenger tid på å bli støvtørr og tørr, men det blir helt strøkent, like fint som sprøytemalt. Helt jevnt og fint. Blander du malingen tynn kan det hende du må ta både to og trestrøk før det dekker godt nok, men det blir bra.
  (trådstarter)
   #3
 944     Rogaland, Sola     0
Ann Helen: ikke mulig å bytte de nej, teeenkte ikke så langt når vi bestillte dørene, tenkte at hvite dører var hvite dører, men dengang ej:) Har allerede malt en karm, den ble bra:)  Får se om jeg tør hive meg på å male dørbladene da, nå har jeg jafall en bruksanvisning å følge takk aasg:)MEN hvordan blander jeg malingen tynn???:S
   #4
 3,387     0
Hvis det er vannbasert bare tar du i litt vann og er det en oljemaling, som jeg anbefaler på ei dør siden den vil kreve en del skrubbing av fingerflekker etc så bruker du den tynneren som står oppgitt på boksen malingen kommer i.

Ikke så veldig mye du skal ha i. Åpen opp spannet med malingen og rør litt rundt i malingen så du kjenner og ser hvor tyktflytende den er så kan du prøve med ett glass, 1 dl, tynner i 1 liter maling (for oljemaling, vannbasert halvparten) og så rører du det godt inn i malingen og ser om den virker tynnere. Malingen skal ikke være så tynnflytende som vann men oljemaling ublandet blir i seigeste laget. Den skal tynnes ut såpas at når du stryker den ut på et flatt underlag så flyter den ut med ei jevn fin hinne uten tegn til spor etter rullen du har lagt den på med.

Du kan ta en platebit av ei plate med jevn overflate og teste litt på mens du blander, malingen skal bli så tynn at du kan rulle den på uten at sporene fra rullen er synlige i malingen noen sekunder etter at du har rullet det på.

Hvis det ikke er noen profiler eller mønster på døra, om den er dønn flat, så er det enklere for da kan du legge på litt tykkere lag med maling og da vil det flyte. Problemet med spor og mønster i døra er jo om du legger på for tykt eller for tynn maling vil den renne ned i disse sporene og da blir det ikke pent.

Det går an å jukse med en hårføner mens en maler og gi malingen litt varmluft på 40-50 cm avstand slik at den stivner i overflata med en gang og ikke siger, men det må du trene litt på. Det er et triks vi bruker når vi flekkmaler bil med rull for å få til nesten samme finish som sprøytelakkert. Smile
   #5
 241     Trøndelag     0
Jeg drister meg til et spørsmål her, om samme tema.

Jeg har malt vinduskarmer med vannbasert maling, og er ikke førnøyd med finsh eller holdbarhet.

Nå sies det at oljemaling vil gulne over tid. Er det lurt å brekke malingen litt mot grå, eller vil det bare gjøre gulningen verre?

Hva med Bengalakk? Jeg har lest at den er veldig blank, og holdbar.

Hvordan blir det å overmale vannbasert maling med oljebasert? Det går bra?
Signatur
   #6
 585     Oslo     0
Marge: Har du fått striper i malingen, vil dette bare bli mer synlig ved å bruke Bengalac ihvertfall.
Det går ann å bruke oljemaling over vanntynnbar, men om du blir mer fornøyd med resultatet tviler jeg på.

Hvis problemet er synlige striper har jeg følgende råd:
-Slip over med sandpapir 150-180 korning. Slip i rette drag med treets retning. Vær ekstra nøye i gjerdinger med hvor du starter og stopper slipingen.
-Støvsug og tørk over med fuktig klut.
-Senk temperatur i rommet til omkring 12-15 grader, så tørker ikke malingen så fort.
-Legg fyldig på med vanntynnbar maling. (ikke så mye at du får sig) og bruk en egnet pensel til å fordrive i lange rette drag. (vær ekstra nøye i gjerdinger på hvor du starter og stopper draget.)
-Arbeid hurtig...
Signatur
   #7
 5,188     Østlandet     0

Jeg drister meg til et spørsmål her, om samme tema.

Jeg har malt vinduskarmer med vannbasert maling, og er ikke førnøyd med finsh eller holdbarhet.
Dere må ikke finne på å male dører og vinduer med vannbasert. Vannbasert tåler ingen ting før den flasser eller får skader. Oljemaling flyter mye bedre ut og sitter bedre.
Det finnes egen oljemaling for dører og vinduer.
Signatur

   #8
 241     Trøndelag     1
Takk for svar. Jeg skal aldri bruke vannbasert maling på vinduer og dører igjen. Den er så følsom for riper. Jeg tror jeg prøver å pusse og male over med oljebasert.

Hva med spørsmålet om gulning? De fleste bruker eggehvit på det som skal være hvitt i dag. Bør jeg velge ren hvit isteden, hvis oljemaling gulner? Og hvor mye gulner det egentlig?
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 944     Rogaland, Sola     1
Jeg tørr ikke male dørene allikevel, da jeg så noen på malerbutikken, som ikke så SÅÅÅ bra ut hehe:) Men hun som jobbet i malerbutikken foreslo at vi kunne levere di inn til sprøytelakkering Smile Noe som har gjort dette fks på bilverksted:) Eller hvilke andre plasser kan vi gjøre d?
   #10
 5,188     Østlandet     0
Javisst er det dyrt å dra til billakkereren!
Du kan kjøpe nye dører, dørlister og en flaske god vin, og enda spare penger...
Er denne fargen så fryktelig viktig? De er sikkert ingen som bryr om det er 1000 eller 500 uansett.
Signatur