#31
 399     0
1. Legg sparkel i falsen, stryk av slik at kun falsen er fylt.
2. Legg remsa midt over plateskjøten.
3. trekk av overskytende sparkel med lett trykk midt på sparkelspaden(over remsa). Jeg bruker to fingre på stålet av sparkelspaden til å legge trykk på midten.
4. La tørke!
5. legg på en runde til med sparkel, prøv å fylle falsen og legge den litt bredere enn falsen for å dekke godt. Krymper når den tørker.
6. La tørke!
7. Puss lett over, for hånd eller med giraff. Pass på å ikke skade papiret, verken på plata eller strimmel.
8. Tørk vekk pussestøv!
9. Sparkle på ny, denne gangen 5-10 breiere enn falsen på platene.
10. La tørke!
11. Puss, tørk pussestøv.
12. Grunn med hvit maling.
13. Sett på slepelys langs veggen, sparkle over der du ser det trengs. Jeg pleier å gå over å markere med små biter tape der jeg ser det må sparkles.
14. Sparkle der det trengs.
15. La tørke!
16. Pusse og tørke pussestøv.
17. Grunne sparkelflekker.
18. Male.

Gjenta steg 13-17 om det trengs.

For all sparkling av plater:
- dra av i lange drag, legg press på sparkelspaden på den siden som hviler mot platen.
- bruk finsparkel, den er litt tyngre å slipe enn mediumsparkel, men gir best resultat.
- ALLTID finsparkel til å lime remse.
- Fyll store glipper med masse som ikke krymper under tørk før du sparkler.

  (trådstarter)
   #32
 47     0
Vil bare takke alle for gode råd! Jeg fikk det til til slutt, ikke helt perfekt, men bra nok for denne gang. Gjenstår takmaling, vinduskarmaling og lister i dette rommet.

Endte opp med å bruke mdf karmer/foringer i vindu og hjørnebeslag i plast mellom gips og mdf-foring (med lim som aktiveres av vann man spruter på). Skulle jeg gjort det igjen ville jeg brukt de beslagene som har folie som man fjerner med lim. Ellers ikke veldig vanskelig å få det jevnt, men selvfølgelig lettere dersom man bruker smygplater (dette var ikke et alternativ da jeg brukte rehab gipsplater og smygplatene er for tykke sammenlignet med disse dessverre).

Festing av papirremse i gipsskjøter, sprekk - IMG_20210823_143503.jpg - ByggeGirlFesting av papirremse i gipsskjøter, sprekk - IMG_20210823_143519.jpg - ByggeGirl
  (trådstarter)
   #34
 47     0
Øving gjør mester. Neste gang blir det perfekt Smile

Ja, har virkelig lært mengder om sparkling og gipsing nå. Går jeg for gipsing av gammel kjøkkenvegg lurer jeg på om jeg skal bruke skruer i rehabplatene derimot, lim (Tec7) er dyrt og vanskelig å få akkurat samme mengde bak hver gipsplate slik at de blir helt på samme plan. Leste først at det var veldig vanskelig å skru rehabplater da de er tynne, men ente opp å måtte gjøre det enkelte steder uansett pga. limet ikke hadde fått festet seg i noen hjørner mv. følte at det gikk greit, men man burde ha skrutrekker med sånn stoppefunksjon.