26,532    53    2  

Gipsvegger med småbarn

 71     Hedmark     0
Veldig usikker på hvilket materiale vi skal bruke i vegger. Gipsplater følger med iht leveransebeskrivelse hos Boligpartner, og jegtror vi helst vil bruke gips. Tenker da på både utseende, lydisolasjon, ingen gassing og spesielt med tanke på brannsikkerhet. Det som trekker ned er jobben med å sette det opp, og det største spørsmålet: Holder gipsveggene seg pene med småbarn i hus???

Er det noen som har gipsvegger og viltre småbarn?

   #1
 21,481     Enebolig     0
Argumentene dine finnes det mange meninger om, men jeg vil si at det går greit med gips. Hvis man slår hull i tapet ol, så må man uansett utbedre en skade.
hro
   #2
 1,574     Trondheim     0
Er du usikker, legg plate eller billigste rupanel bak gipsen. Det burde være solid nok for de viltreste barn. Skulle de ta hull på en vegg som er konstruert slik, er det på tide å vurdere institusjonsplassering Smile
Signatur
   #3
 71     Oslo     0
Jeg har gipsvegger og plenty av "ville" småbarn, og det funker fint, men det vil alltid bli slitasje i ett hus.

Gipsvegger i barnerom med leker vil få merker, parkett vil få merker... ingenting varer evig.
La 100 m2 parkett i huset i fjor, og har ingen som helst tanke om at den vil være like fin om 20 år, ting slites, det er en del av livet. Noen ting må pusses opp igjen om 5 år, andre ting om 10 år, om 20 år vil man sannsyneligvis måtte gå over alt for å få det perfekt igjen.

I lekekroken vi anla for syv år siden er det masse hakk i gipsen, men det hadde det blitt selv om vi hadde kledd veggen med stålplater, det er sånn det er.

Mitt tips er: ting er til for å slites, og når det blir nok slitt så fikser man det opp, ikke bruk for mye energi på å frykte at ting blir slitt, for er det en ting som er helt sikkert så er det nettopp det.
   #4
 817     Haugesund     0
Enig i at alt ikke kan vare evig, men det går an å lære barna å ha respekt for ting.
   #5
 71     Oslo     0
Ja det er jeg enig i, men barn glemmer seg lett og har heller ikke så fantastisk bra kroppsbeherskelse, så litt "skader" dvs. merker blir det uansett, ikke litt heller - normalt.
   #6
 817     Haugesund     1

Ja det er jeg enig i, men barn glemmer seg lett og har heller ikke så fantastisk bra kroppsbeherskelse, så litt "skader" dvs. merker blir det uansett, ikke litt heller - normalt.


Har en datter født i 1970 som var normal men med hissig temperament. Det ble ingen skader etter henne da vi bodde i over 4 år i blokkleilighet med gipsvegger i løpet av hennes første 6 leveår.

Kanskje ting har forandret seg litt nå ved at det er mer akseptert at ungene må få ta seg ut og leke vilt og at lekene er mer av den harde sorten som også tar parketten.
   #7
 874     Oslo     0
Vi har en vegg med tapet og ellers gips som underlag på alle vegger med fliser. Mitt tips er å kubbe med cc 60 den første meteren. Når barna er høyere enn det er det verste forhåpentligvis over. Veggene blir utsatt for gansge bra påkjenning når to-tre kommer i toppfart og stopper med strake armer i veggen. Etter et år i huset er fortsatt alle vegger inntakt, men furugulvet har fått 50 år med bruksslitasje på samme tid. (Men det kom ikke akkurat som noen overraskelse)

   #8
 290     0
Enig med de fleste her, ting blir slitt og alt må byttes ut. Har mange bekjente som har levd med gips i flere år (10) og ser nå at oppussingen må tas.

Selv har vi hatt sponvegger men har byttet til gips i andre etasje og lurer på hva vi skal gjøre i første etasje. Grunnen til at vi tenker er heller det å feste ting og ikke bekymre seg for å finne det "riktige" festet for å henge opp.

Med spon slipper man også å tenke på spikerslag på fx kjøkken og stue.

Hva slags behov vil dere ha i forhold til å feste ting på vegg?
   #9
 44     0
Harde robuste gips plater kan vel også være en mulighet, dog har ingen erfaring med de , prisen er vel en del stivere og. Men de brukes i barnehager , skole etc.

http://www.gyproc.no/produkter/gyproc+gipsplater/harde+gipsplater .

Ellers hvis du er redd for hull i gipsen kan du jo som andre sa legge noen billige sponplater el. bak gipsen først. Da slipper du å være redd for at det skal gå hull i platene. Riper etc. må vel påberegnes uansett hva du har på veggene. Med slette vegger av gips er del lett å fikse med litt sparkel og flikk maling. Verre hvis du har sponplater og tapet el.
   #10
 24,771     Akershus     0
Etter to unger er det knapt spor å se.  Wink Tror det kan være greit å lære unger opp til å ta vare på ting - så varer tingene lenger og ser OK ut lenger.
Signatur