#21
 451     Stavanger     0


Siste først.
...smaken er som baken, men noen ganger skjønner man ikke andres smak.


Det er absolutt det eneste VI er enige om i alle fall.


I tillegg til dette ber du om listfritt. Kun lister mot gulv, disse skal også være hvite, av type som ser helt firkant ut. Grunnen til lister mot gulv er støvsugeren. Mye hvitt tenker du, ja, helt riktig, alt. Klart det er dyrere. Men det vil du se igjen på taksten av huset, og det koster ikke å be om pris:)


Vel, har litt vanskelig for å tro at dette helt klart blir dyrere, men mulig du har rett hvis man tar utgangspunkt i dine (etter min mening, styggeste) hvite firkantete. Har forresten akkurat nå en prøve på taklist fra Buer til kr. 454,- pr.meter. Hadde vært interessant å hørt forklaringen til den takstmannen som ville trukket i taksten for disse kontra listefritt. I bunn og grunn bør valg av lister stå i stil til hustypen mener nå jeg. Og ja, i flere tilfeller vil listefritt være det riktige.

Det Selvaag er kjent for, er at han revolusjonerte boligbyggingen etter krigen ved å bygge ultrarimelige, (simple) boliger til folket. Stilen, hvis man kan kalle det stil, på disse billighusene var nøyaktig lik det du beskriver. Grunnen var selvsagt ikke at det var pent, men utelukkende kostnadsbesparende. Selv kan jeg ikke tenke meg noe styggere en listefrist, dører uten profiler og i tillegg alt i hvitt ??


Da kan du styre på og kjøpe på duker, puter, lysestaker, t-lysestaker i alle slags farger, akkurat når det passer deg, endrer totalbildet helt med litt nytt krims krams.


Som krims krams vil jeg foreslå å få tak i noen kasserte effekter fra et sykehus, Et skjermbrett, en tissepotte og blomstervase i stål og en seng med hjul på. En genistrek og for å sette den interiørmessige prikken over i'en bør sengetøyet være stemplet Aker Sykehus e.l.

Fordelen med å velge en slik stil på hjemmeinteriøret, er at du overhode ikke vil merke forskjell om du en dag skulle være så uheldig å havne på sykehus. Du vil faktisk føle deg akkurat som hjemme.


;D er selvfølgelig enig med deg at stilen på huset må være førende for interiøret. Et interiør likt det jeg beskriver passer jo ikke i et sveitserhus, boderomantisk mm. Jeg skriver hva jeg liker, og personlig liker jeg funkis inspirerte hus. Eller leiligheter. I en by.
Men å blande inn  sykehuset her skjønner jeg ikke, jeg skriver jo også at man må pynte opp med noe som bryter det hvite. Poenget er jo ikke å lage det sterilt, men heller det at man kan skifte uttrykk ofte, fordi det koster så lite. Men som du begynner osv Smile