47,966    32    4  

Hvilken nyanse av hvit interiørfarge skal vi velge?

 6     Sør-Trøndelag     1
Vår leilighet leveres med 1001 Egghvit på vegger. Antar at dører og lister leveres i samme farge. Vi ønsker i utgangspunktet å ha en hvitere hvitfarge enn Egghvit på veggene, og har i den forbindelse et par spørsmål:

- Vil det se litt rart ut om veggene er litt hvitere enn lister, karmer og dører?

- Er det et problem at hvitere hvitfarge enn Egghvit gulner og blir stygg med tiden?

- Ser akryl leveres i Egghvit og at det derfor er muligens er praktisk slik at man slipper å male over akryl etter tetting av sprekker, eller må man uansett male over akryl?

- Er det noen som har forslag til en hvitere farge til vegger enn Egghvit? Noen som har erfaring med en farge som heter Chi eller en som har nummer 0500-N?

   #1
 30     Sande V     0
Hei.
Vår erfaring med fargen eggehvit er at hvis du får ferdig malte vinduer o.l som de sier er eggehvite, er den egentlige fargen Bomull..
Acryl er også i bomullfargen..
Mulig det er en acryl som er eggehvit også..
Det var vel egentlig ikke spørsmålet ditt kanskje....  Wink
   #2
 240     Ålesund     0
Vi har Chi i hele huset utenom på stua, og den er helt hvit, veldig fornøyd med den. Men de ferdigmalte listene i eggehvit er en del mørkere ja. Til våren skal vi tette spikerhulla og gi listene et strøk eller to med Chi der også (dørene får bare være litt mørkere, begynner ikke å male nye dører...).
  (trådstarter)
   #3
 6     Sør-Trøndelag     0
Takk for svar Chantyball.

Mulig det egentlig er fargen Bomull på lister, dører osv. ja. Nyanseforskjellen mellom Bomull og Egghvit er forhåpentligvis ikke så stor at det blir en synlig forskjell.

Kjøkkeninnredning og de fleste møbler som er hvite er vel også stort sett Bomull/ Egghvit, eller er disse hvitere?


Takk for svar Bianca.
Dersom valg av Chi på veggene gjør at vi må endre dører, lister mm til Chi tror jeg kanskje det er greiest å holde oss til Egghvit på vegger:)
Synes imidlertid den rene hvite fargen i Chi fremstår litt finere enn den noe gulaktige Egghvit. Gulner Chi over tid går vel kanskje uansett vinningen opp i spinningen, og vi får gulaktige vegger etter noen år uansett:)

   #4
 240     Ålesund     0
Jeg er helt enig i at Chi er mye penere og renere enn eggehvit. Kjenner noen som har hatt Chi på veggene i ca 5 år, og der har den ikke gulnet ennå i hvert fall. Men irriterende det med lister, dører og vinduer ja . Fargen på kjøkkeninnredninger varierer nok litt, vi har Mano høyglans og den er i alle fall helt hvit/Chi.

Lykke til med fargevalg!  :)

(gi et pip dersom du ønsker å se bilder, kan sende deg en PM med link til innlegg på bloggen min)
e18
   #5
 571     Rogaland     0
Jeg kjøpte hvit base og malte en del av huset av huset. Resten av huset hadde jeg maler til og han sa at når kunden bestilte hvit så malte han S(?)0500N, så jeg fikk det i resten av huset. Det er ørlitt grått i den. Dører, vinduer og lister ble levert i standard farge som vel er S0502Y ? Det går helt greit Smile
   #6
 93     Bergen     1
Vi har noe som ser ut som fargen Chi på kjøkkeninnredning og gikk for den også på veggen i spisestuen. Jeg må innrømme at jeg irriterer meg litt over fargeforskjllen med dørene, men så tror jeg våre dører er ekstra gulnet også. Får se om jeg maler eller bytter dem ut når vi kommer så langt.

Er imidlertid veldig fornøyd med fargen Chi.

   #8
 585     Oslo     0
Noen erfaringer jeg har gjort meg: Maler du tak, vegg og lister med egghvit oppleves alt som hvitt. Så lenge du ikke har noe "helt hvitt" å sammenligne med. Men, maler du listverk med oljemaling, vil disse gulne i mye sterkere grad enn vanntynnbare produkter, og du vil etter kort tid oppleve fargeforskjell.
Signatur
   #9
 967     Stavangerområdet     0
Vi malte nettopp stua med "Tudor". Denne er så vidt mørkere enn egghvit og ikke lysere. Veldig fornøyd med denne.

Vi forsøkte også å male med skyggerød, men det likte vi ikke. Den er lysere enn egghvit, og har rødt i seg (mens egghvit har gult) og krasjer derfor på fargevaløren.