9,379    18    0  

Hvit laserte panelvegger

 146     Austevoll     0
Hvordan går jeg fram hvis jeg skal omgjøre hvit laserte panelvegger, og beise de i en mer natur brun aktig farge? Dette er da innvendig.

Takker for alle svar Smile

   #1
 602     oppland     0
å få det i brun natur, kan nok synes som en litt umulig oppgave. Da må du nok sannsynligvis pusse vekk det hvite først. Men det spørs hvor hvitt det er. Beisen er transparent, så alt under vil være synlig igjennom det Brune. Er det velfig lite hvitfarge, ville jeg ha testet litt først med en brun oppå. Men sansynligvis må du nok finne på noe annet.
  (trådstarter)
   #2
 146     Austevoll     0
Hei. Du ville heller omtrent bare byttet ut panelet med nytt panel kanskje? Går det ikke an å bare pusse det og grunne med heftgrunn og deretter beise...??
   #3
 5,337     Tromsø     0
Heftgrunn under beis??? Er heftgrunn transparent?
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 146     Austevoll     0
Bare med maling ja. Men da er det beste å bare skifte ut panelet med nytt eller bare slipe det helt ned og beise det?
   #6
 5,188     Østlandet     0
Det spørs jo hvor omfattende dette er?. I noen tilfeller er det sikkert kjappere å skifte, men det enkleste er vel å prøvebeise litt først?
Hvilken type beis skal du bruke?
Signatur
   #7
 602     oppland     0
Enig med Harald, bedre å ta en test først, hvis det skulle vise seg at det blir bra. Da har du iallefall spart deg en paneleringsjobb. Blir det mislykket kan du heller vurdere det da. Begynn med det enkleste først Wink

   #8
 5,337     Tromsø     0
Ja. Kanskje kan man oppnå ønsket resultat ved å legge brun/beige/gul lasur utenpå den hvite? Spør i en fargehandel.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 146     Austevoll     0
Vet ikke helt hva beis som skal brukes.. Noen anbefalinger? Smile Jobben er ikke helt enda. Men greit å vite litt mer om dette. Tenkte selv kanskje noe oljebeis i fargen natur brun. Har tenkt litt på vannbasert også..for å få tørket litt kjappere
   #10
 5,337     Tromsø     0
Jeg brukte oljebeis for utendørsbruk (Trebitt) på noen møbler for 20 år siden. Selv om de stod til tørk i kjelleren lukta det ille i 14 dager, og jeg vill definitivt ikke brukt det på panel inne i bebodde rom. Sats på interiørbeis eller lasur, vann eller kanskje spritbasert. Spør på en fargehandel. Tipper du vil få anbefaling på Lady interiørbeis noen steder, og diverse Herdins-produkter andre steder.
Signatur