9,631    6    0  

Hvordan få glatte vegger?

 4     Møre og Romsdal     0
Vi driver å pusser opp ett eldre hus der vi på stuen, bak diverse lag, har kommet inn på sponplatene innerst. Disse er av eldre type, litt grovere enn de er i dag.
Disse blir nå sparklet og pusset.
MEN, så har jeg lyst til å legge noe utenpå som kan males. Hva er best?
Er det glatt glassfiberstrie eller noe annet? Har hørt om fiberduk, men hva er det og passer det til sånne vegger?
Tips mottas med takk Smile

   #1
 295     0
Skal du ha helt glatte vegger må du skru på gips utenpå sponplatene igjen. Kan godt bruke rehabgipsplater. Skal du bruke strie vil du få skjøter. Heller ikke sett heelt glatte strier. Det du event kan bruke er slik veggfornyer tapet. Disse er litt tjukkere og legger du dem heelt inntil hverandre er det ikke så lett å se skjøten. Kan event sparkle skjøten på disse igjen også. Da vil du få en helt glatt og slett vegg.
   #2
 1,943     0
Når vi pussa opp leiligheten brukte vi ein miljøtapet som var omtrent heilt glatt. Det var eit veldig svakt ruglemønster i tapeten som ga bittelitt struktur på veggen, men heilhetsinntrykket var at veggene var glatte.

Når det er sagt; det var så lite stuktur i denne tapeten av vi måtte sparkle veldig grundig under, slik at veggen var god og jevn før vi la tapeten. Hakk og merker vises gjennom. Gjekk mange bøtter sparkel, og var mykje jobb. Blei veldig bra da.
   #3
 158     0
Vi brukte sparkel på rull i gamle huset (mener merket var Rasch?). Ble heelt glatt og jevnt. Litt stiv å jobbe med, og trekker godt med maling første strøket, men ble jammen fint også Wink
   #4
 585     Oslo     0
Har du kommet deg helt inn på glatt spon? Da er fiberduk tingen hvis du ønsker glatte flater. Gå i fargehandelen og spør etter ferdig grunnet fiberduk. Gjerne den fra Borge eller Scanox. (De jeg har god erfaring med) Underlaget må da være sparklet og grunnet og uten ujevnheter. (Alt synes igjennom duken) Husk å lime duken riktig vei mot veggen. (Ellers er grunningen i duken bortkasta Smile ) Dersom det er vanskelig å legge duken kant i kant, ( Veggen er kanskje ikke helt i lodd enkelte steder) kan du overlappe skjøten og gjennomskjære.
Signatur
   #5
 58     Enebolig 1983     0
Vil absolutt anbefale rullesparkel. Denne rulles på vegg med langhåret rulle og deretter over med en bred sparkelskje 30 cm. Gjort dette selv i store deler av leiligheten min og anbefales for den som ikke er en dreven helsparkler. Det er nemlig ikke jeg ;)

Dette forutsetter at sponplatene dine sitter godt, slik at skjøtene ikke beveger seg. Gjør de dette blir det sikkert bedre med veggfornyer.

Signatur
  (trådstarter)
   #6
 4     Møre og Romsdal     0
Takk for alle gode tips!

Vi kommer nok til å satse på fiberduk fra Borge, rett og slett for den hadde en kjempefin overflate.
For sikkerhets skyld kommer jeg til å gjøre ekstra godt grunnarbeid for å være sikker på resultatet.