#11
 2,044     0

Ikke bruk maskeringstape og for all del ikke mal over tetningslista! Jeg bruker alltid en 20 cm bred sparkelspade som jeg "stikker" ned mellom tetningslist og treverk. Det er viktig å tørke av sparkelspaden før du flytter den. Bruker selv en gammel gassklut eller fille av t-skjorte.


Kommenterer meg selv litt.
Det burde gå rimelig kjapt om en er to om arbeidet, en holder sparkelspaden, en maler. Husk at skillet mellom innendørs og utendørs maling går ved tetningslista. Dvs det som er på sidene skal ha utendørs maling.

  (trådstarter)
   #12
 167     0

Kan være lurt å vente til utpå vårparten, så vinduene kan stå på gløtt under tørking.
Male vinduer i kuldegrader høres ikke særlig lurt ut.

Har hørt et kjerringråd en gang om å smøre noe på glasset og gummi før men maler slik at malingen hefter dårlig her, og blir enkel å fjerne, men husker ikke hva det var man skulle bruke.

Uansett, lykke til med en hel*****s drittjobb!  ;)Jo, takk.  Jeg hater generelt å male så det er ikke med mye glede i sjela at jeg tar fatt på det her.

Jeg kjøpte huset med slike vinduer og stønner stadig over alt som skal males, men må ta det fra "en kant". Jeg skal ta en tur på maleren og se hva de anbefaler. Ser for meg det kan bli vanskelig å få veldig pent ja. Tetningslisten er jo svært nær de indre flatene og jeg ser for meg å åpne vinduet på gløtt når jeg maler der og så det utsiden til våren med vinduet på "vidt gap".

  (trådstarter)
   #13
 167     0
Da har jeg rengjort vinduet og ser at det har vært behandlet med noe. Ett hvitaktig stoff man kan se noen steder med litt glans i. Jeg var på på malersjappa og de hadde en buet sak man kunne bruke å male mot. Vinduet er malt utenfor tetningslist så jeg tenker at jeg tar inntil den så godt som mulig.

De anbefalte Jotun Supreme, enten vann eller oljebasert. Forstod at sistnevnte gulnet endel og vannbasert var det lettere å få penselstrøk i. Heller mot vannbasert da jeg har noen liter stående. Jeg tenkte å ta det ene vinduet nå da jeg skal ha en stor modulsofa inn foran det og det er endel arbeid å ta den fra hverandre og ut igjen til våren.

Var det slik at man ikke kan bruke Akryl til å tette mellom liste her eller er det ok innendørs?
   #14
 5,188     Østlandet     0
Jotun Supreme er ubrukelig! Den dekker så dårlig at du må male fire strøk.
Jotun Shipoling, Hvit Bengalakk eller Dør-og vindusmaling anbefaler jeg.
Uansett hva du gjør, aldri bruk vannbasert på vinduer og dører. Den flyter ikke ut, trekker ikke inn i treverket og flasser av ved berøring. Vinduer som åpnes og lukkes må ha en solid maling.

Vi ble også anbefalt Jotun Supreme, men vi dro tilbake og byttet den.
De som jobber i malingsbutikk har vanligvis ikke greie på det de selger. Det har jeg erfart mange ganger.
Signatur
   #15
 282     0
DU skal bruke Lady Classic 40

Dette er oljemaling med glans 40 beregnet på vinduer, dører, karmer m.m. der man trenger stor slitestyrke.

Bruk Jotun Heftgrunn Oljebasert til grunningen.

Jotun sparkel for Tre, Oljebasert til eventuell sparkling

Biltema Akryl hvit (19,90 - art. nr. 36056) til fuging av sprekker/overganger der det kan være litt bevegelse. (F.eks. mellom vinduet og utforingen, mellom utforingen og lista rundt vinduet)


Lykke til !

  (trådstarter)
   #16
 167     0
Ok takk, men vil ikke Oljemalingen ser litt gul ut i forhold til tak malt i helt hvitt vannbasert etter en stund?
   #17
 578     Auli     0
Ikke bry deg om hvordan oljemalingen kan se ut i fargesløret med årene som kommer, bry deg heller om et helt slett, penselstrekfritt, hardt og slitesterkt overlag som ikke flasser eller gjør at vinduene blir "klistret" sammen om de står for lenge inntill hverandre.

Oljemaling er den ene og absolutt alene veien å gå når det gjelder å male vinduer.
Det kan ikke understrekes hardt nok.

Går du for vannbasert maling, så kommer du til å angre i årevis fremover - vannbasert maling er rett og slett ikke ett godt nok produkt for skikkelige malerjobber.
Signatur

   #18
 3,258     Akershus     0
Kona malte vinduer og karmer innvendig for snart 10 år siden. Hun ble anbefalt en fordriver for å ikke få penselspor i malingen.

Selvsagt ble det grunnet og malt med vannbasert.

Skjønner ikke helt hvorfor vi skal angre på at vi brukte vannbasert, ser fintfint ut fortsatt.

For amatører så er jo dessuten vannbasert en lek å male med ifht olje, som jo er en fordel om man ønsker et ok resultat. (Ja, olje kan bli enda penere, men for amatører blir det fort motsatt). Og man slipper den vanvittige lukta i evigheter hvis gjør det når man bor i huset.
Signatur
  (trådstarter)
   #20
 167     0
Malte nylig masse med Supreme vannbasert og så lenge man har 23 grader og ikke 19 i rommet fungerte den helt fint synes jeg. Kjempefornøyd med "Pure Color" vannbasert også.

Jeg tror det blir vannbasert på dette vinduet og så får jeg se om jeg blir fornøyd. Det blir ikke et belastet vindu slitasjemessig uansett.