2,885    1    0  

Isopor i tak

 1     0
Vi holder på å pusse opp i en terasseleilighet fra tidlig 90-tall. Leiligheten består av betongelementer og "bak" leiligheten har tidligere eier bygget på ca 14 kvm fordelt på to rom. Vi har revet veggen som deler de to rommene og har nå ett rom. For å få revet veggen måtte vi først rive taket, da veggen gikk mellom taket liksom. Taket i rommene ble bygget etter veggen. Etter å ha tatt ned takplatene oppdager vi at det er "isolert" med ca 7,5 cm tykke isoporplater. Disse er festet med noen store svarte plastskruer med stort hode. Dessverre tror jeg også platene er litt il betongtaket.

Er det noen som har gode tips til å få revet isoporen uten å måtte hugge og ende med smådeler av isoporplatene?

HSt
   #1
 36,747     Lillestrøm kommune     0
Velkommen her på BB.

Det er jo anbefalt å ha isolasjonen ute, men hvis den er dårlig/mangelfull så er det veldig mye isolasjon i 7.5cm med isopor e.l.  At det bransikkerhetsmessig kan være en utfordring er en annen sak, men er du sikker på at du skal ta vekk denne isolasjonen ?

Jeg lurer på om du prøver å beskrive at veggen gikk opp gjennom dette isolasjonslaget.  Som i If-reklamen : Er du sikker på at det ikke er noe bæring i den veggen du har tatt ned ?

En løsning kan være å legge inn strimler av isolasjon i åpningene før dere lukker igjen.  Det finnes noe lim/evt fugeskum som ikke spiser opp isopor som kan brukes til å få bitene dine til å bli sittende fast mens du "lukker".