999    3    0  

Kle inn betongvegg ved pipe

 3     0
Hei,

Har et gammelt hus med peis i stue. Pipa går ut på kjøkkenet. I rommet ved siden av, som er et lite soverom er da det betongvegg der hvor pipa står. De som eide huset tidligere har forsøkt litt på oppussing og tapetsert inn betongveggen. Det gjør at det er veldig mye kanter inne på rommet og vi kunne tenke oss å rette opp veggene og sette opp mdf plater/smart panel for å få det litt mer helhetlig. Tror ikke gipsplater blir noen suksess her da det er et gammelt hus hvor alt er skjevt. 
Det jeg lurer på er om dette er mulig. Pipa og luka er som sagt på kjøkkenet, så er kun betongveggen bak pipa som er i dette lille rommet. Kan det være farlig å kle det igjen der? Det er ikke på de veggene det blir varmest selv om det er like bak peisen.

Håper noen vet - takk for svar!

   #1
 54     Oslo     0
Hallois,

Vet ikke om det er brannfarlig, men feieren her sa sist gang at pipa skal være synlig fra alle sider, for å visuelt kunne inspisere.
Hvis det ikke er selve pipa som er synlig i rommet, vil det antakeligvis ikke bli problemer med dette.

Mvh Jørgen
   #2
 677     Norge     0
Man kan vanligvis kle inn maks to sider av pipen, slik at to sider fremdeles er tilgjengelig for inspeksjon, men det kommer også litt an på pipen, teglsteinspiper skal for eksempel ikke kles inn i det hele tatt.

Uansett må brannforskriftene følges, og det enkleste er nok å kontakte feieren for råd.
HSt
   #3
 36,717     Lillestrøm kommune     0
Viktig her å få med seg at regelen om 2 frie sider gjelder leca piper. I Gammelt hus så er det sikkert teglpipe og det skal være utildekket og korrekt avstand til treverk på alle sider. Men f. eks. fliser er lov da en antar at en sprekk i pipa vil gå gjennom dette. Dvs baksiden av pipen kan ikke tildekkes med plater.