15,322    14    0  

Lady Vegg 10 vs Lady Pure Color vs Lady Easy Clean vs Sens Vegg/Panel/List 10

 3     Nord-Trøndelag     0
Vi har kjøpt hus, og skal male stua. Det er mulig vi må bruke veggfornyer, må sjekke det opp når vi flytter inn... Jeg trodde det var plater i stua, men nå begynner jeg å lure på om det var strie... :S La ikke merke til det på visninga.

Er veggfornyere såpass tynne at vi kan lime det rett oppå, uten å måtte gjøre noe spesielt med listene?

Hva med de ulike malingtypene? Jeg vurderer Easy Clean i gangen, med to små barn blir det fort søl, og det er greit å ha noe som kan vaskes av. Men hva med stua? Vegg er mye billigere enn Sens og Pure Color, og i tillegg kan man få Vegg på tilbud. Dekker Sens ordentlig? Er Pure Color verdt pengene? Det er jo fint med matt vegg, men vi tenkte å male med fargen Chi, og jeg er usikker på hvor godt det egentlig vil vises når fargen er så lys...

  (trådstarter)
   #1
 3     Nord-Trøndelag     0
Googlet litt, og jeg ser nå at det er mange som har dårlig erfaring med veggfornyer... Noen her som har prøvd det?

Og helsparkling - er det greit å få til hvis man ikke har pusset opp noe særlig før?
   #3
 42     0
Jeg har brukt veggfornyer på et soverom og ble ikke overbevist. Den er ganske tykk/stiv og jobbe med. Min har løsnet et par steder etter den kom opp på veggen. Nå er ikke jeg noen super til å tapetsere så kan hende noen med mer erfaring hadde fått bedre resultat. Mener og huske at det gikk en god del lim får å få denne opp på veggen. Når den først var oppe så var den helt grei og male på. Skulle jeg ha gjort dette igjen så hadde jeg droppet veggfornyer og brukt noe annet (MDF plater kanskje). Mener at prisen på veggfornyeren var ganske stiv.
   #4
 602     oppland     0
Det finnes en tykk veggfornyer, har ikke prøvd denne selv. Men hører at den suger noe vannvittig med lim. Og hvis man ikke fyller den med nok lim, kan den knitre litt i etterkant. Borge har derimot en tynnere veggfornyer (og rimeligere i pris) Som er lettere å få på, og forbruket på lim er betraktelig mye mindre. Hvis du får synlige skjøter anbefaler jeg at du maler et eller to strøk, fyller i sparkel og maler over. Da blir de usynlige.
Easy clean er kjempefint på kjøkken og gang, og med små unger kan du fint bruke den på det meste. Har selv valgt å bruke den på soverommene deres, da veggene var helt grusomme etter to år. Hadde nemlig noen runder med blyant og tusj på veggene der. Og nå er de like fine etter et år. Kjøper du pure color, så er den også ganske vaskbar, men mer som kvaliteten på lady10. Dvs, kun easy clean som ikke trekker til seg fargestoffer av feks kaffe, ketshup, vin osv, og kan skrubbes uten skjolding. Med pure color kjøper du mer romfølse Wink Bruk en billigmaling til å mette veggfornyeren med(ikke under 10glans) Og bruk den dyrere malingen til toppstrøk.
   #5
 177     Oslo     0
Hat sett mange dårlige resultater med veggfornyer.
Jobber tett sammen med en malermester som henger mye tapet og han nekter å henge opp veggfornyer.

Om du tross dårlige tilbakemeldinger og google-søk velger å bruke det anbefaler jeg deg å mette den med lim fremfor maling.
Lim trenger du uansett, det er rimelig og det funker.
La det sette seg, så ruller du over med lim utenpå. Da metter limet duken og du kan male 2 strøk uten å få problemer med dekken.

Når det gjelder sparkling er ikke det enkelt om du ikke har gjort det før, men det er enkle grep som skal til for et ok resultat.
Maxbo sier selvfølgelig "klart du kan", men det er en grunn til at maler er et yrke.


- Skjær ut løs strie, ikke riv ned alt. Helsparkling har kun en estetisk funksjon og med mindre det ligger lag på lag med tapet og strie fra før er det bare å la det som sitter skikkelig henge. Det bidrar til å holde ting på plass
- Ved første gang sparkling kan du skrap-sparkle. Da fyller du kun gropene i strien. Det er mye lettere enn å forsøke å få et fint resultat første gang.
-Andre gang begynner du oppe i et hjørne og beveger deg nedover i en passe bredde. Da slipper du å ha hele veggen å tenke på samt at det er lettere å dra sparkelen ned enn opp. Om det blir litt klumpete/hakkete mellom feltene er det enklet å pusse vekk.
-Tredje gang sparkling gjør du det på samme måte. Om det ser ut som en full sjømann har vært på jobb etter andre gang, kan du slipe lett over før du sparkler.
-Så er det bare å slipe og male.

Eller ringe en maler  Smile
   #6
 602     oppland     0
Med rullesparkel må du legge på slettduk utenpå. Mye støv. Å helsparkle med vanlig sparkel, som uerfaren vil jeg ikke anbefale. Sjekk veggfornyeren til Borge først, den er ikke så mye tykkere enn en slettduk. Og mye enklere å ha på. Ville iallefall prøvd et rom først. Denne er ikke så vanskelig å få pen. Har brukt slettduk i halve huset, og ikke noe hokus pokus rundt det. Uheldige skjøter, ble fikset med sparkel. Og er ikke synlig i dag. Men man må ha på et par lag med maling først, hvis ikke river man opp fibrene....

   #8
 602     oppland     0
Rullesparkelen er så skjør, og trenger forsterkning av en slettduk. Det har jeg fra kurs. Man kan bruke vanlig sparkel, men det er ikke en jobb for amatører, da det vil bli en utrolig utfordring å få pent(og det har jeg fra eksperter Wink)
   #9
 8,022     Bærum     0
Veggfornyer har jeg prøvd X antall ganger. Alltid med håp om at _denne_ gangen skal den dekke ujevnhetene i veggen. Har blitt skuffa så mange ganger at det i all fremtid er ned med eksisterende plater, på med enten smartpanel eller gips. Dersom en ikke orker å ta ned eskisterende plater, bruk rehab-versjonene av smartpanel eller gips (6mm) og legg utenpå. Da blir det perfekt resultat.
   #10
 401     0
Enig med siste taler. Rehab-gips fungerer veldig bra. Du slepp å rive ned dei gamle platene (tid spart og ikkje noko avfall å køyre bort) og resultatet blir fint.