4,747    6    0  

Lim på sparkel

 19     Bærum     0
Ærede Forum,

det er muligens litt frekt å starte et nytt emne bare få dager etter det forrige med samme tema. Men spørsmålet mitt var kanskje litt vnaskelig formulert. Jeg er sikker på at det er smarte folk her som kan hjelpe meg.

Hva slags lim finnes som hefter på sparkel?

Tusen takk for alle svar.
???

bex
   #1
 4,293     Østlandet     0
hva skal du lime?  men monteringslim kan man bruke til det meste,
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 19     Bærum     0
Hei,

Takk for svar.

jeg skal lime tapetfliker som har løsnet fra vegg. Tapetflikene har tatt med seg litt sparkel/grunning, men det er enda mer sparkel under. Så egentlig sparkel mot sparkel!

Tror du dette funker rett og slett med tapetlimet? Eller hva menes med "monteringslim?"
bex
   #3
 4,293     Østlandet     0
superfix og lignende, minner om skryl\silicon, men jeg ville prøvd med tapetlim, det er enkelt og dra utover,  eller kanskje kontaktlim?
Signatur
   #4
 171     Oslo     0
Jeg skjønner ikke heeeelt hva du skal gjøre her for å være ærlig... har det løsnet små biter med sparkel som du skal lime fast igjen? For om så er tilfellet, ikke gjør det.. bare klin opp litt ny sparkel der du har problemer og så limer du tapeten utenpå dette igjen.
  (trådstarter)
   #5
 19     Bærum     0
Hei folkens,

takk for responsen her! Jeg tror jeg skal prøve med superfix på noen tapetrester (altså ikke på problemveggen) og se hvordan den oppfører seg. Så tar jeg det derfra.

For å presisere eksakt hva som er situasjonen: Veggen er helsparklet og grunnet av håndverkere. Veggen var helt slett og fin. Pent arbeide. Tapeten ble hengt opp over dette, med standard Casco Tapetlim. Tapetet er av non-woven type. Men! Vi tror tapetet ikke var helt tørt før vi luftet, og siden det er så kaldt ute har noe skjedd. Tapeten ser ut til å ha krympet litt og løsnet fra veggen; krøllet seg i skjøten på et sted. På baksiden av tapeten sitter det sparkel, men det er fortsatt sparkel igjen på veggen, som om det er to lag med sparkel som har skilt lag.

Håper dette var noe mer klargjørende ... :-)