5,650    3    0  

Listefrie vinduer - best med metallhjørner eller plastkant i sparkel?

 440     0
Vi skal ha listefritt i huset vårt. Maleren vår sier det er best - og at de er vant til å få - med metalhjørner montert på av snekkeren. Snekkerne har ikke gjort det for de trodde malerne ville bruke noen nyere plastlister som ble sparklet inn?

Snekkeren sier plastgreiene blir bedre enn metallhjørner, mens maleren sier metall er best og at man får finest og mest solide kanter av det for da har man jo jern i karmen. Snekkeren virket mest opptatt av oppsprekking tror jeg.

Har noen noen anbefaling av hva som er best eller blir det hips som haps? Vi må gi beskjed om hva vi ønsker ganske kjapt. Metallhjørnene koster oss 5000 i ekstrautgift nå, plastgreiene har vi ikke fått priset. Hva er best?
Signatur

   #1
 1,459     Trondheim     0
Skal ikke si hva som er best, men jeg hadde hørt på maleren.
Signatur
   #2
 492     Trondheim     0
Tja, hva skal man si. Begge har vel rett, eller.


Ved vanlige gipshjørner i metall så brukes det veldig mye sparkel. Malere i Norge er vant med det og får det fint. I USA, som jeg liker å se til når det gjelder kjappe løsninger, så brukes mer alternative metoder. Selv så jeg på produkter fra No-coat, men fant ut at det ble for dyrt å bruke i hele huset. Jeg har tatt alt av malerarbeid selv, så jeg har også lært både å like å hate gipshjørner i stål.
Men slik jeg ser det ser det flere ulemper enn fordeler med vanlige gipshjørner.
   #3
 4     Bergen     0
Du burde også fått skåret til glass og lagt i bunnen. Ellers vil du slite med å holde det fint.. Alt av vaser og annen pynt som blir satt i vindusposten vil skade malingen og sparklingen.. Og hvis du har store flater i vinduet ville jeg anbefalt robustgips i bunnen.