6,488    6    1  

Listefritt: Er det ikke sårbart med vindusforing i gips?

 22     0
Det er flott med helt sømløs ovegang mellom vegg og vinduskarm, og jeg ønsker meg denne "looken" i huset vi bygger. Men en vinduskarmen skal jo tåle en trøkk, både vaskes regelmessig og det skal gjerne settes en blomsterpotte der. Hvordan blir det da med gips? Gipsen får jo så lett hakk. Hva er deres erfaring?

   #1
 6,704     Akershus     0
Dersom man bruker kryssfinér eller liknende som understøttelse for hele gipsremsa i vindusposten tåler den i alle fall en trøkk. Ville ha gått for en løsning der kryssfinér legges jevnt med nederste kant på sporet til utforingen, deretter satt 9 mm. gips i sporet. Tror kun man får GU-gips for uvendig bruk i 9 mm. tykkelse, tror overflaten på den tåler mer enn standard gips.
   #3
 6,450     Akershus     1

Modererer denne litt. GU er nok et dårlig valg da impregneringen vanskeliggjør videre behandling med maling og sparkel.


Vi har i et tilfelle lagt blomsterbrett i heltre eik i alle vinduene som hadde denne løsningen, dette på eiers ønske. Dette vil imidlertid bli et stilbrudd dersom ønsket er helt hvite og rene flater. Men hva med å legge en glassplate i bunn av vinduet? Evnt bruke robust gips, denne tåler en del mer enn vanlig gips. Nå skal det sies at denne løsningen, uansett hvor fin den er, ikke er den mest solide løsningen, nettopp fordi gips ikke tåler verken slag eller fukt særlig godt. Og, avhengig av malingen, tar den lett opp møkk og er vanskelig å vaske i tillegg!

.Thag
  (trådstarter)
   #4
 22     0
Jeg fikk nettopp vite fra entrepenør at de bruker å legge en MDFplate i bunn som de sparkler. Det skulle bli bra og ikke sprekke.
   #6
 1,333     Bergen     0
Jeg har gode erfaringer med ubehandlet MDF som utforing og AquaBead gipshjørnelist i overgang mot gips. Som vindusbrett er selvfølgelig stein eller annet materiale det mest idéele.
Signatur