#11
 5,337     Tromsø     0

Det jeg gjør ved flekkmaling er å bruke en drybrush-teknikk rundt kantene. Det vil si at jeg jobber over kanten med en nesten tørr pensel for å lage en gradering fra full malingsdekning til ingen malingsdekning. Da blir det vanskelig å se overgangen selv om det skulle være en liten forskjell i nyanse eller glans.


Flott! Tok det lang tid å lære og mestre den teknikken?

Hvilken maling bruker du? Jeg har vært plaget med enkelte moderne latex/PVA-malinger at de tørker så innihampen fort (et halvminutt etter at de kommer på veggen) at det er vanskelig å få pene overganger tilogmed mellom to parallelle drag med rullen i et tak eller på en stor vegg. Og da vil det neppe hjelpe mye å gå over etterpå med tørr pensel på tørr maling...
Signatur

   #12
 615     Øvre Eiker     0
Tja, jeg er ikke helt sikker, det er en teknikk jeg lærte meg da jeg drev som kunstmaler for 20-25 år siden, men den er ikke så veldig vanskelig. Teknikken fordrer jo at malingen ikke tørker alt for fort slik at den fortsatt er våt når jeg arbeider med kanten. Malingen jeg brukte var standard interiørmaling fra fargerike, se boks nedert til venster på bildet. Da jeg jobbet med planken loddrett på bildet bearbeidet jeg kantene etter hvert som jeg malte nedover før jeg dyppet penselen på nytt.
Må man male hele veggen etter man har sparklet? - 100_7646.JPG - stigmv