6,465    8    1  

Male innsiden av treskap

 5     0
Jeg har en leilighet bygget på 30-tallet med mange innebyggede treskap. Disse skapdørene er kun malt på forsiden, og har ubehandlede innsider som er vanskelige å holde rene og fremstår mørke.

Er det noen fare for problemer med at det slår sprekker i malingen etc. hvis man maler disse på innsiden, eller er det bare å male hele døren?

   #1
 153     Rogaland     1
Antar at flaten som skal males inni treskapet er treverk (bare for å være sikker).

Dersom du bruker en veggmaling kan det hende at det sprekker opp.
Hvis du går for en panelmaling, så skal malingen ikke sprekke opp.
Hvis du ønsker at malingen skal sitte ekstra bra, så kan du vurdere et strøk med sperregrunning først.

Men for all del, få overflaten ren først. Ellers skal det ikke være noe problem å male.
Signatur
   #2
 5,188     Østlandet     0
Og for all del, ikke bruk den hersens vannbasert malingen.
Bruk oljemaling saa blir resultatet bra og malingen sitter fast.
Signatur
   #3
 602     oppland     0
Mulig du har vært uheldig, men akrylmaling er faktisk noe av det beste produktet du får. Nesten ingen som bruker olje lenger.

Bruk akryl som er bergentet på tre. Lady interiør tre 15 er kjempefin
   #4
 5,188     Østlandet     0
Det går helt fint å få kjøpt oljebasert interiørmaling fortsatt, i alle farger. Du har for eksempel Lady Vegg.

Akrylmaling er absolutt ikke bra! Han tullingen i forretningen som anbefalte akrylmaling til trepanel burde fått jobben med å fjerne sjiten, på dugnad.
Signatur
   #5
 602     oppland     0
For best resultat med maling av akrylmaling:
Hvis du er vant til å male med oljemaling, har man en tendens til å pirke borti partier som er malt og det jevner seg ut. Når du maler med akrylmaling første gang, så er det del ting å huske på.
-Tips, begynn på en liten vegg og mal den ferdig i to strøk, eller begynn på et kott. Da får du det litt i fingrene.
- Beste maletemperatur 18-22grader
- Akrylmalingen tørker raskt, og vil derfor se veldig skjoldete ut på første strøk. Så stryk ut malingen, men pass på renner. Malingen vil se ujevn og stripete ut etter første  strøket. Men la det være. Akrylmalingen flyter ut som en oljemaling, og prosessen skjer litt raskere. Så UNNGÅ å pirke for mye med malingen. Det er nemlig da du lager srtiper å klumper i malingen. Alt som ser forferdelig ut etter første strøk, blir borte i strøk nr 2. Men husk det ser veldig skjoldete ut i tørkeprossessen, så stol på at fargen blir jevn, når den er ferdig tørket. Ha is i magen  Smile
-Bruk gjerne rulle, og pensel i mellom bordene. Og ønsker du penselstriper legger du de på siste runde. Legg gjerne litt tykt på, og la malingen se stripete ut.
-Også kjøp deg en skikkelig pensel som er laget for akrylmalinger, sort pensel fra jordan er en godt egnet pensel til dette. Velger du en for myk, eller stiv kost er det lettere å få striper.

NB: noen butikker er påståelige at alle akrylmalinger egner seg til treverk. Det er ikke riktig, er du i tvil så står det alltid på forsiden eller baksiden av spannet hva slags underlag det er beregnet på. Eller blir du tibudt en maling til 199 for en treliter. Så er du garantert tilbudt feil maling. (Feil maling kan bli katastrofe)
Det er ikke malingen det er noe feil med, bare maleren  ;)
   #6
 71     Opaker     0
vannbasert er kommet for å bli. skal man male mdf plater,treverk eller glatte ikke sugende flater så må man bruke panelmaling denne flyter fint og tørker ikke så fort.ligner endel på oljemaling og kan fåes i glans opp mot 90.og på sugende underlag kan man bruke vanlig akrylmaling som ofte er på tilbud. denne tørker fort å er tykk og bruker man denne på treverk så vil den gi et tykt og skoldete resultat som etterhvert vil flasse av.
uansett bruk sperrgrunn der det males på naturlig tre så slipper du at kvisten skinner igjennom når du bruker vannbasert maling
temperatur har oxo mye å si når man maler med vannbasert..

lykke til
   #7
 2     Oslo     0
Du kan LETT få et flott resultat med akrylmaling for treverk. Du blander i et produkt som heter Floetrol eller noe liknende, og da gir du malingen din mye lenger tørketid, og dermed gjevner den seg bedre ut Smile Da slipper du at det gulner...!