8,315    6    0  

Male veggene HELT hvite samt bruke ferdigmalte dører/lister - problem?

 208     0
Jeg er tilhenger av de ferdigmalte listene i eggehvit (eller heter det bomull idag?). Uansett, går det greit å kombinere denne fargen på gerikt og gulvlist mot helt hvite vegger, eller vil det se rart ut? Fruen vurderer at vi skal male veggene i helt hvitt, da hun frykter "gult skinn" fra eggehvit. Men vi er usikre om dette ikke vil passe sammen mot de ferdigmalte listene/dørene.

Vel jeg ser nok ikke forskjellen, men det gjør hun!  ::)


   #1
 56     BERGEN     0
Jeg ville ikke gjort dette. Har selv prøvd det for mange år siden. Malte kritthvit vegg, og brukte standard hvit gerikt (list) sammen med standard hvit dør. Ble rett og slett ikke pent. Såg ut som om listene og døren var 10 år gammel (gul).

Mal S0502Y så får alt samme farge!

Signatur
   #2
 598     Midt-noreg     0
Om det ønskes hvite vegger fra fruen sin del så ville jeg heller ha gått for den " gamle " eggehvite(Heter 1001 egghvit hos Jotun/Beckers osv, har ikke fargevifta her så får ikek sjekka) på både lister og vegger. Denne er lysere enn S-0502Y som jeg personlig synes ser skitten ut om man har den på veggen. Ulempen er at du må male alt av listverk osv, men det blir mye penere enn å kjøre S-0502Y på alt. Det er ihvertfall min mening:)

Når vi flyttet for en mnd siden malte jeg vegger i 1001 egghvit, og alle kledningslister/foringer i S-0502Y og ble veldig fornøyd med resultatet. Allerede fått hint fra nabo om at listverket var veldig fint og faktisk=)

Signatur
   #3
 217     0
Vi har ett rom som er malt i fargen Chi, som er ultrablendahvit, og har ferdigmalte hvite lister. Det stemmer at listene i rette lyset kan virke gulere, men det er ikke noe stort problem. Jeg reagerer ikke på det ihvertfall.

Det jeg har konkludert med er at neste gang vi flytter og skal i gang med oppussing, så skal listene males i fargen Chi eller tilsvarende. Da blir de hvitere enn alt vi finner på å ha på veggene Smile
CSI
   #4
 584     Hordaland     0
Synes personlig at det er finere det omvendte, altså med brekket farge på vegg og kritt-hvite lister i glans 90 oliemaling. Ferdigmalt har en anelse gulskjer og om du ønsker "straigte" farger er det bedre med brekkning over mot en anelse grått frem for gult på vegg.
   #5
 598     Midt-noreg     0
Dette er vel veldig inne på personlig smak, hehe!
Selv synes jeg 90glans blir alt for blankt, og jeg liker heller ikke hvordan oljemalingen ser ut som et "skall" på det den blir malt på(Ja jeg vet jeg har mange imot meg her)..
Det kjekke med maling er jo at man bare kan prøve seg frem, og blir man ikke fornøyd så maler man en runde til:)
Signatur
   #6
 33     Enebolig     0
Spør du meg er det fineste heeelt hvitt på alt, og variere glansgraden på de forskjellige tinga. Har vært borti og hatt "nesten-hvite" vegger, og plutselig ser den "før så fine sofaen" helt gusje-grønn ut. Hvis du maler helt hvitt vil det allikevel ikke se helt hvitt ut, da det vil komme refleksjoner fra alt mulig, gulv osv. Derimot vil alt passe til vegga. Så jeg hadde malt listene selv. Hvis de er ferdigmalte er de visst noen ganger satt inn med noe voks, så det er viktig å gjøre godt forarbeid. Kanskje like greit å kjøpe ubehandla og male sjæl. Det er min mening.