185    7    0  

Malerarbeid

 9     0
Jeg lurer på om det er kunden eller malerne som beholder malingen når arbeidet er utført? Etter at vi har hatt malere hos oss for sparkling/maling i enebolig så sitter vi ikke igjen med en dråpe maling. Vi betaler ekstra utover 3 farger som var inkludert i tilbudet. «Alle» jeg snakker med sier dem fikk beholde maling til flikking. Har jeg rett på å beholde , eller er dette noe malere gjør for å være greie? 

HSt
   #1
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Dette er vel helt etter hva som avtales, proffe malere bruker vel maling på et neste sted så de tar det kankje med seg. Så det virker som avtalene manglet noe her, Men dere har jo krav på å vite fargekoder og hvilken maling som er brukt osv. (Jeg ville forøvrig også avtalt malingstyper det er veldig stor forskjell på slitestyrke på malingstyper)
  (trådstarter)
   #2
 9     0
OK. Så malerne bruker malingen på neste sted selv om jeg har betalt for dem? Høres så merkelig ut i mine ører. Vi leide inn malere tidligere og da beholdt vi alt selv. Regnet med det også denne gangen, men vi fikk ikke beholde noe. Har betalt ca 8000 kr ekstra for fler farger. Og er det ikke slik At hvis man skal flikke og kjøpe ny maling så kan man risikere fargeforskjell ? Takk for svar Smile
HSt
   #3
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Jo i prinsippet risikerer du fargenyanser, siden dere tydeligvis har spesifikt betalt ekstra for malingeså kan det vært mere normalt at den var med. Men noen ville kankje mene at de ikke ryddet opp etter seg, har dere spurt maleren ?
  (trådstarter)
   #4
 9     0
Ja har spurt men ikke fått svar. Har vært en lang prosess med dem grunnet noe dårlig arbeid, men også malt med annen malingstype enn bestilt og avtalt. Så kommunikasjon eller samarbeidet har ikke vært på topp. Har lyst til å trekke fra litt av totalsummen siden all maling er fjernet, men det har jeg kanskje ikke rett til ?
   #5
 3,905     Asker     0
Du har betalt for at veggene får en farge. Du har ikke betalt for at de kjøper for mye maling og gir deg den. Når veggen har rett farge i rett kvalitet er arbeidet utført, med mindre annet er sagt.

Jeg betalte for et hus. Er det tatt med for mange planker til eiendommen, blir de selvfølgelig tatt med videre. Det er bare for å spare tid (og mine penger) at det er litt ekstra med.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 9     0
OK. Takk for svar. Da vet jeg det. Og at malere flest er snille når dem setter igjen all maling til kunden. Vi hadde litt uflaks der Wink
TSt
   #7
 14,578     0
Når en betaler mere for flere farger er jo det fordi de må kjøpe inn flere farger, rengjøre mere utstyr evt benytte mere utstyr o.l. Det betyr som TS har erfart ikke at en kan få igjen alt som er kjøpt for å lage huset. Men det kunne sikkert vært avtalt men slike avtaler bør gjøres når en forhandler om pris og ikke etterpå. Har det blitt litt knute på tråden som det har blitt her er det jo også fare for at de tar det med seg som takk for sist. (Ikke det at jeg mener at TS har noe skyld i dette, bare slik at en tenker på at det er lettere å bli enige på forhånd)