(trådstarter)
   #11
 2,986     Vestlandet     0
Treng litt hjelp her, før eg tør gå vidare med framsida av skapene...

Treng eg heftrunning? Må eg evt. venta 24t og matta den ned med papir før eg sprøyter første strøk? Eller kan eg gjera slik som beskrevet over (eit tynt lag, venta 1 min, eit lag til, venta 20 min, eit lag til, venta 20 min, siste lag)

Supert viss nokon kan hjelpa meg, så eg ikkje gjer noko feil.
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 2,986     Vestlandet     0
Ingen som kan hjelpa meg?
Signatur
   #13
 7,686     Bærum     0
Hva er det på dørene fra før? Er de lakkert må du matte ned. du kan med fordel grunne. Pass på at grunningen er kompatibel med lakken så det ikke koker. La grunningen tørke og slip vekk alle ujevnheter. Legg eventuelt et lag til hvis du sliper gjennom. Husk å støvtørke godt når du har slipt. Så kan du legge på lakk. Husk at det er veldig legg å få støv i lakken hvis du ikke har et egnet lokale. skal du ha dette strøkent ville jeg vurdert å spørre en proff lakkerer. Hjemmegjort med rennestriper og appelsinfinish er ikke bra på dørene.
  (trådstarter)
   #14
 2,986     Vestlandet     0
Takkar for svar. Dørene er lakkert frå før. Har matta ned lakken og vaska med white spirit (sterk grønnsåpa når eg var tom for white spirit). Har desverre ikkje mulighet til å få lakkerar til i gjera det.

Den delen av interiøret som er fast har eg grunna og malt fleire strøk med pensel (malt, tørka, matta ned, malt osv).

Så det går ikkje an å spraya "vått i vått" med grunning som første strøk? Vil malinga henga mykje dårligare dersom eg ikkje brukar grunning først?
Plassen eg har er litt begrensa,så eg får kun tatt nokre dører pr dag. Så dersom dei må tørka mellom kvart lag,vil det ta vekevis...

Har forresten spraya ferdig baksidene (utan grunning). Dette gjekk utan renning heldigvis.
Signatur
   #15
 1,126     Østfold     0

Så vidt jeg vet er den "oljemalingen" som i dag selges som interiørmaling faktisk ikke lenger tynnet med løsemidler, men med vann? Selv om de hos fargehandleren sier det er oljemaling, står det gjerne på boksen at penselen kan rengjøres i vann...Du bør kanskje sjekke om det ikke faktisk er vann du skal tynne malingen med...


Den 'oljen' som de bruker i malingen (akryl, stort sett?) er vel mer som tyggegummi å regne før den tynnes.
Så bruker de alle slags triks for å få malingen til å ikke skille seg når det tynner med vann. Omtrent som å lage
majones ,egentlig...

Men jeg tror ikke det nødvendigvis vil skade å tynne med whitespirit e.l, som kanskje ikke damper bort like fort som vannet, og gir malinga tid til å flyte litt.
  (trådstarter)
   #16
 2,986     Vestlandet     0
Eg fekk i alle fall beskjed om at Gjøko malinga eg kjøpte skulle tynnast med white spirit, fordi det var oljemaling. Går i alle fall ikkje an å rensa penselen i vatn etter å ha brukt den...

Men nokon som har svar til posten min over?

Set stor pris på all hjelpa eg kan få...
Signatur