121    3    0  

Malingtype, dører og hylleplate

 467     0
Hei. Jeg har hatt håndverkere hos meg som blant annet har malt dører og en hylleplate på bad. Vi spesifiserte kun farge på forhånd. Jeg legger nå merke til at de har brukt  en veldig matt maling, og det begynner allerede å bli merker. Jeg trodde det var vanlig med halvblank på dører og møbler. Jeg lurer på: Er matt maling ansett som egnet for dette formålet? Er det innafor faglig sett? Eller bør man reklamere?
Signatur

   #1
 5,337     Tromsø     0
Enig, jeg ville brukt en halvblank, godt vaskbar maling som tåler vann. Oljemaling, eller i dagens marked, vanntynnbar alkydmaling. Jotun Lady Wonderwall kan også være et alternativ (silkematt men slitesterk og vaskbar) eller en våtromsmaling hvis man venter mye vannsøl.

Spør hvilken maling de har brukt. Hvis de har brukt en billig veggmaling, bør det sannsynligvis males et strøk eller to med en dyrere/bedre maling.
Signatur
   #2
 1,895     Sandefjord     0
Egentlig er malingens egenskaper viktigere enn glansgrad. Man bør bruke en maling beregnet på treverk (dører og hylleplater) i ditt tilfelle og ikke maling for beregnet for vegg (til gips/strie/slettvegg etc).

Man får både matte, halvblanke og blanke malinger tilpasset ditt formål. Mitt tips blir som foreslått av KjellTS ovenfor: få vite hvilken maling som er brukt nå, og mal evt over med en bedre egent maling om feil maling er brukt nå.
  (trådstarter)
   #3
 467     0
Takk. De sier de har brukt spesialtype maling som tåler fukt.
Signatur