5,913    10    0  

Minst mulig jobb...?

 55     Telemark     0
Hei,

Har overtatt en leilighet og er i gang med å rive ut alt gammelt. En særdeles krevende oppgave når det er første gang man pusser opp. Tapetfjerningen er et problem da jeg enkelt får av det øverste laget mens resten sitter godt igjen. Har forsøkt å fukte veggen men resultatet ble ikke stort bedre, ender med å stå og plukke av små biter tapet. De fleste veggene er av mur men det fins også vegger bestående av sponplater (harde som fjell). Noen vegger skal males, andre tapetseres. Noen som har noen tips om hvordan man best (med best mener jeg enklest) kan behandle veggene før vi maler og tapetserer?

   #1
 6,704     Akershus     0
Første bud: når det er så vanskelig å fjerne - la tapetet være. Legg på gips, enten rehabgips eller vanlig gips.

Når underlaget er som du beskriver vil fjerning av tapetet bare bety at du får en stor jobb med å sparkle det jevnt før videre behandling.
   #2
 1,459     Trondheim     0
Har du fått nabovarsel? Et anmerkninger kunne vært gjort der.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 55     Telemark     0
Ja, jeg burde jo vært innom her og lagt inn spørsmålet før jeg gjøyv på  :-[

Resultatet i leiligheten nå er at veggene forsåvidt er glatte (der jeg ikke har plukket i stykker tapeten) men det glatte laget er jo bunnen av forrige tapet, regner med det ikke er noen god løsning å pusse dette for så å tapetsere over?

Skal se litt på gipsplater, ja Smile
   #4
 134     0
Hei,

Minst mulig jobb for å få et fint resultat er vel rehab-gips. Selv bruker jeg en meget fin gammel glasskrape og svamp med varmt vann til å få vekk limrester av gammel tapet. Har gjort dette med stor suksess flere ganger allerede.

Alternativt, er det sponplater så kan de tas helt vekk, da kan man legge opp litt nye skjulte rør for datakabler, evt. få lagt opp nye stikkontakter der man vil ha de (av en autorisert elektriker) før man lukker veggen med nye 12mm sponplater eller gips om man liker det.
   #5
 797     østfold     0
Det høres kanskje rart ut, men arabin papir tapet klister er suverent å løsne gammel tapet med. Bland ut og smør det på veggen, la det stå noen minutter, og dra av den gamle tapeten. Billig er det også. Et det splittbar tapet, er det som regel vinyl tapet, og det ytterste laget må rives av først...
   #6
 3,083     Gol     0
Jeg fuktet veggene mine med lunkent vann, venter 15 min og dyttet regelrett både tapet og lim av veggene her hjemme med sparkelspader Smile men ser du har prøvd dett hos deg så da er det og vurdere plater utenpå Smile
Signatur
   #7
 1,459     Trondheim     0
Svar over havnet i feil tråd!  Shocked
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 55     Telemark     0
Takk for svar alle sammen! Jeg var ikke generøs nok med vann den første gangen jeg forsøkte å få av det underste laget med tapet, siden den gang har jeg dynket veggene ríkelig med vann, ventet en halvtimes tid for så å (forholdsvis) enkelt dra av tapeten. Har foreløpig kun gjort dette på murvegger men håper det går like smertefritt på sponplatene.

Så til et annet nybegynnerspørsmål; når all tapet er fjernet hva lønner deg seg da å sette inn veggene (mur og plater) med før jeg maler og tapetserer på nytt?
Ebe
   #9
 4,452     Vestlandet     0
Det kommer litt ann på underlaget. Er det sugende underlag kan for mye av tapetlimet trekke ikke i veggen slik at heften til den nye tapetet blir for dårlig. Ett strøk tapetlim, maling e.l først løser dette. Bare pass på at malingen ikke går i oppløsning av limet. Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 55     Telemark     0
Ok, da satser vi på et lag med maling før vi tapetserer. Var forresten innom Clas Ohlson i dag og røsket med meg en tapetfjerner. Hadde ikke store troen på den men den funket utmerket, aller best var den på mur men tapeten kom også enkelt av (med en sparkel) på sponplatene. Da går det nok litt kjappere å få av alt sammen.