#11
 21,481     Enebolig     0

SOPP

Wink Du er inne på noe der  Wink For å gardere meg mot oppsprekking selv med papirremser, limer jeg dem med våtromslim før sparkling.


Limer du gipsen? Er det normalt da?  Smile På tvers ville jeg aldri klart å rive opp en papirremse, men kanskje huset klarer.

   #12
 31     Haugesund     0

Papirremsene, jeg gjentar PAPIRREMSENE limes med våtromslim.

Det er ikke snakk om å klare og rive av remsene når dem er sparklet, men om å unngå sprekker i sparkelet, remsen kan faktisk løsne fra gipsen om det er for mye bevegelse i bjelkelaget/stenderverket p.g.a. fuktige material gjerne kombinert med dårlig utførelse.

Har hatt endel opprettingsjobber etter folk som har prøvd selv eller av malere som ikke har skjønt "bæret" av hvorfor det har sprukket opp selv om de har gjort alt etter boka.

Da limer en papirremsene med våtromslim. Det må være våtroms tapetlim da det må stå i mot fukten fra sparkelet som blir påført etterpå.

Det er flere som har tabbet seg ut på og bruke medium sparkel ( grå farge ) når dem legger remser. Den er for tørr og fester seg ikke like godt som fin sparkelet ( hvit farge )
   #13
 21,481     Enebolig     0
Åååå  Grin Hmmmm...lurer på om det blir populært at jeg nevner det for maleren når han begynner her  Smile
   #15
 308     0
Mitt poeng er at veldig mange "proffer" jukser og dropper papirremsa. Og som regel går det bra. Da vil ikke veggen holde brann og lyd krav.
Høres lettvint ut å lime remsa, - men en slik vegg vil vel heller ikke holde kravene?
   #16
 31     Haugesund     0
Tror det er ytters få som dropper den. Da sprekker det garantert. Det er sant som du sier mtp lyd og brannkrav. Papirremsen er den eneste som er godkjent. 

En skjøt som er sparklet riktig er faktisk sterkere enn selve gipsplaten.
   #17
 1,106     Oslo / Østfold     0
Takker Byggservice.
beckers 07 er notert for neste oppdrag, prøver gjerne noe nytt

   #18
 585     Oslo     0
Har selv aldri limt papirstrimmel. Bruker vanlig LH sparkel fra Beckers. Legger på sparkel. Legger strimmel i midten og klemmer den nedi sparkelen med sparkelspaden. Lar dette tørke minst ett døgn. Sparkler 2.gang. Tørke ett døgn til. Sliper lett over før 3. gang sparkling. La tørke, slip og mal rett på gips.

anders40: Hvilke "proffer" er det du snakker om som kutter ut strimmlinga? De kan umulig være særlig seriøse.
Signatur
   #19
 31     Haugesund     0

Papirstrimler som limes fast er bare en ekstra garanti for at det ikke skal sprekke opp. Dette skjer som kjent ofte i nybygg. Lim = 0 sprekk. Men bruk våtromslim for tapet.
Driver selv firma med malere og har mange nybygg. Dette tipset fikk jeg av jotun for mange år siden da vi hadde problemer med nytt tak som sprakk opp hele tiden. Har i ettertid også brukt dette når vi har tatt over påbegynte prosjekter som ikke har vært vellykket.
  (trådstarter)
   #20
 317     Østlandet     0
Da legger du altså første laget med sparkel.. lar dette tørke (i et døgn?) før du limer papirstrimlen og lar denne tørke før du fortsetter med sparkling og finish?

Hvor lenge må limet tørke før sparkel påføres?
Signatur