2,699    4    0  

Problemer med gammel skjøtestrimmel til gipsplater!

 31     0
Har kjøpt et hus med en garasje hvor det var lagt gipsplater i himling og dratt på papirstrimmel men ikke noe mer.
Problemet mitt nå er at strimmelen ikke er lagt langt nok ned i skjøten på platen og at den har begynt å boble seg - KRAFTIG! Spesielt etter at jeg prøvde å legge et lag til med sparkel så ble det bare verre.

Noen gode forslag til dette for en som jobber altfor mye og orket til å gå på større jobber hjemme om dagen er heller laber  >Sad

   #1
 585     Oslo     0
Hei,
Spørs litt hvor mye bobler det er snakk om, men siden det er i en garasje ville jeg nok bare ha skjært bort den løse strimmelen, flekksparklet 2 ganger(må tørke i mellom lagene) og malt platene. Det er sannsynligvis luftfuktighet som har trukket inn i sparkelen og gjort at det løsner.  For platene var sparklet? Eller kun limt strimmel?

Alternativ 2 som er litt mer krevende er å skjære bort løst, flekksparkle og henge armeringsduk før maling.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 31     0
Ser ut som det er lagt ett lag med sparkel i grunn under strimmelen og et tynt lag i det den blei pålagt.
Etter det er det ikke gjort noen ting, men tror også at strimmelen ikke er lagt dypt nok alle steder siden den fliser seg opp når jeg drar sparkelspaden over!

Jeg la et lag sparkel mens det var minus 15, men med pressenning over alle åpninger og 29KW dieselfyr - jeg jobbet i t-skjorta, kan hende jeg skrudde av fyren for tidlig.
  (trådstarter)
   #3
 31     0
Vil det være et problem hvis jeg prøver å skygge ut ved å "legge på litt ekstra" også sparkle bredt?
   #4
 585     Oslo     0
Nei, det går fint. Men jeg ville ha flekksparklet "sårene" der du evnt. skjærer bort løs strimmel først. Og latt det tørke før du går over hele skjøten.
Signatur