173    1    0  

Problemer med maling som flasser på rekkverk. Finnes det ingen god maling til den slags?

 138     0
Har problemer med at malingen begynner å flasse av etter bare noen måneder. Har prøvd med "Butinox Futura Dør og Vindusmaling", men også denne har begynt å flasse. Hovedsaklig toppen (horisontale flaten).

Finnes det ingen skikkelig drøy maling til høvlet treverk? Virker som om alle malinger bare tørker helt og flasser - burde jo være noen plastikk/gummi-aktige malinger beregnet for slikt?

TSt
   #1
 14,590     0
Aldri maling på ting som er ute og som blir malt på alle kanter.  Da kan det aldri tørke opp.  Ny maling er som en tett regnfrakk og forutsetter at det er et sted (baksiden via luftet kledning) som skal kvitte seg med det som kommer igjennom av fukt.
Oljedekkbeis  fungerer, få den blandet i samme fargen så likner det bra nok i allefall på Jotun produkter jeg har brukt det med.  Mulig en kan få glans problematikk med andre typer, vet ikke helt det siden jeg ikke har prøvd med andre.
Generelt er også høvlet virke det vanskeligste å behandle.  Må iallefall passe på å benytte rett grunning også.  Malingen er som sagt som en regnfrakk så den hindrer ikke treet å suge vann. Grunning tetter enden på sugerørene. Derfor gikk det også galt med en del som brukte Demidekk når denne kom og en ikke fulgte oppskriften om forbehandling.