11,506    6    2  

Pussing av malt murstein

 3     Oslo     0
Vi har pigget ned den gamle fæle 80-tallspeisen i dag for å gjøre plass til ny ovn.

Når peisen ble bygd ble det satt opp en brannmur på utsiden av murveggene i peishjørnet rundt og over peisen. Jeg har tenkt å fylle i de manglende steinene etter rivningen og pusse hele brannmuren slett for så å male alt før den nye ovnen kommer.

Har dere noen tips til hva jeg burde gjøre med den malte brannmuren før jeg pusser? Og hva burde jeg pusse med? Jeg ønsker en pusset mur med litt struktur i, ikke helt slett.

Runar

   #3
 44     Telemark     0
Bruk en murkost til å "stople" muren med flislim., eller rull den med flislim og strukturrulle. la limet tørke, så kan du pusse den, og lage den strukturen du ønsker.
   #4
 5,432     Akershus     0
Sikkert et godt råd, men jeg ville skrapt litt på en stein eller to først for å sjekke vedheften til malingen. Er det plastmaling/dårlig rengjort før maling er det ikke brått sikkert at vedheften er god nok.

Sitter malingen dårlig spiller det ingen rolle hva du foretar deg hvis du ikke fjerner denne først.
   #5
 5,337     Tromsø     2
Ja, gå over malingen med malingsskrape, stålbørste etc for å se om den er løs. Så vasker man malingen med noe som er sterkt avfettende og nedmattende, jeg anbefaler 2 dl salmiakk til en bøtte vann, Jotun og Hey'di har dyrere produkter de anbefaler.

Hey'di anbefaler så det lateksbaserte bindemiddelet Hey'di KZ. Enten brukt som en grunning/primer som brukes konsentrert eller blandet med vann, eller som tilsetningsstoff til puss eller slemming. Eller som gysing, som vel er en ekstra tynn slemming med bindemiddel i som man koster på som et grunnstrøk.
http://www.heydi.no/produkt.asp?vdaid=26&x=prod&xn=93
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 3     Oslo     0
Rettelse: muren har støpt struktur på utsiden og er malt med vanlig murmaling. Malinga sitter...skikkelig.