17,852    11    4  

Rullesparkel fra Jotun

 9     0
Den stygge miljøstria i stuen plager oss, og vi er nå fristet til å gjøre noe med den, når vi likevel skal i gang med å skifte gulv. Vet ikke hvor lyst jeg har å rive den av, selv om den virker løs der hvor gulvlistene har vært. Vurderer derfor å gå løs med rullesparkel fra Jotun. Er det noen som har erfaring med den? Blir veggene såpass fine at man kan male de etter 2 strøk med sparkel? Er det mye jobb å slipe i mellom? Ser så "enkelt" ut på de videoene jeg har sett. Å legge på MDF-plater er ikke ett alternativ, da vi har mange "finuerlisåge" løsninger i huset, som da vil by på problemer.

   #1
 525     Sarpsborg     1
Hehe, har prøvd meg på jotun sin rullesparkel selv etter å ha sett videoen til Jotun.

Kan vel innrømme at han på filmen var hakket bedre enn meg på sparkling...
Påføring er ikke så lett som man skulle tro, glatting var også noe jeg brukte en del tid på å få sånn noenlunde.

Men sliping er ganske greit og relativt fort gjort.

Neste gang leier jeg inn en maler til å sparkle...
   #2
 650     Trondheim     1

Hei,

Sparkling er enkelt om man kan det, men det er vanskeligere om man ikke kan det Smile Derfor får du ikke klart svar her inne Smile Kommer an på din erfaring, hvor nevenyttig du er, og hvor nøye du er så må du bare ta et valg.


Hvor fine veggene blir kommer mest an på deg, men gjør du jobben bra så er det så glatte og jevne når du er ferdig at du helst ikke vil male med rull Smile Jeg har sparklet det meste men kun brukt rullesparkel en gang men det gir jo raskere påføring da + man kan være to som jobber sammen. Resten av jobben blir om trent den samme

Du kommer nok langt med 2 lag. Hvor mye du må pusse kommer an på hvor jevnt du klarer å legge, men kjøp deg noe slik bare: http://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/el-verktoy-og-maskiner/slipemaskiner/elektrisk-tak-veggsliper/tak-veggsliper-210262/

Om du trenger et 3. så bare legg på å dra av alt du klarer så du fyller opp evt småhull og ujevnheter og får det helt glatt. Om kona ruller og du drar av er dette 3. laget gjort fort. Vi brukte litt over 2 timer på veggene et 20m2 rom på et slik 3. lag med "finish" så det gikk fort.

Ikke stress og ha god musikk på øret Smile

Mvh
Kristian

  (trådstarter)
   #3
 9     1
Takk for svar! Jeg har sparklet litt, men er ikke veldig erfaren. Men det kan vi gjøre noe med Wink Jeg er av den pirkete typen, så jeg vil tro at det skulle gå bra.
Jeg er kona - men mannen kan sikkert dra av ?? Jeg er den som liker å pusse opp hjemme Wink
Så var det taklistene da. De er av isopor og sannsynligvis vanskelig å få av, da de er limt med akryl. Noen som har prøvd det? Noen mener at vi klarer fint å rullesparkle veggene uten å ta bort listene. Noen innspill her?

   #4
 650     Trondheim     0

Hei,

Ja om du har sparklet litt så har du en viss ide selv om hva du klarer og hvor vanskelig du synes det er Smile Rullesparkel er bare en positiv forskjell om du får med mannen (beklager antakelsen .. hehe )

VIl anbefale å ta vekk lister om du kan, da det er litt enklere med finish men er du nøye så trenger du ikke det. Limte lister av isopor får du sikkert ikke av uten å ødelgge og da får du jobben med nye lister i tillegg.

-kristian
  (trådstarter)
   #5
 9     1
Da var stua ferdig maskert. Valgte å ta av kun gulvlister, siden gulvet skal skiftes likevel. Så da blir det "fredagskos" med vasking og litt pussing, før vi går løs på rullesparkelen i morgen! Grin
Blir spennende å se hvordan resultstet faktisk blir. Oppdatering kommer når vi er ferdig.

God helg!
   #6
 650     Trondheim     0

ja lykke til. er akkuar ferdig med å helsparkle 13m2 bad, vegger og himling for å få glatte og malte flater, så jeg vet ca hva du går til Smile Brukte våtromsgips og den er dekket med glassfiber så litt som en stie med bittelitt mønster

-kristian
  (trådstarter)
   #7
 9     0
Nå leser jeg plutselig (etter å ha saumfart nettet ett par dager) at man skal bruke våtromssparkel for å sparkle over strietapet? Det er vel ikke det som brukes i videoen til Jotun? Det et vel heller ikke en såkalt "rullesparkel"?
Det er stua vi skal sparkle. Noen som vet?

   #8
 940     0
Trenger ikke våtromssparkel i stua.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 9     0
Var på Jotun sine sider at det sto at dersom man skulle bruke sparkel for å jevne ut strietapet så anbefalte de våtromssparkel. Men på samme side sto det at man også kunne bruke vanlig rullesparkel med godt resultat. Ikke rart en fersking blir forvirret. Hehe.

Men så var det hvor lenge man må vente før man legger på strøk nr. 2 med sparkel. Står overmalbar etter 24 timer, er det gjeldene for nytt lag med sparkel også? Hadde håpet å bli ferdig i løpet av helgen, og på Jotun sin egen instruksjonsvideo så var det bare en "appelsin" ventetid ??
   #10
 525     Sarpsborg     0
Jeg synes rullesparkelen til Jotun var litt for grovkornet, den brukte nok sikkert et par timer på å bli slipetørr hvis laget var noe særlig tykkere enn en snau millimeter.
Klok av skade ville jeg brukt finsparkel (våtromssparkel?) ved neste korsvei.
Et godt tips er å skru av arbeidslampa når du skal bedømme finishen. Hvis ikke sparkler du deg nok ihjel slik som meg....
Den instruksjonsvideoen til Jotun følte jeg var ren mobbing av amatører som meg selv:-)