Ebe
   #31
 4,452     Vestlandet     0
Er så glad jeg ikke har noe særlig gips jeg må sparkle i huset Wink
Signatur

   #33
 598     Midt-noreg     0

Beckers sin J sparkel er jo knall til papiremsing...


Vi bruker den til remsing. Og legger sisterunde med den. Litt hard å slipe, men det er ikke mange minuttene ekstra med sliping på et stuetak, så det aksepteres siden den er så god å jobbe med:)
Ang. pussing for hånd eller med maskin, er det litt avhengig av størrelsen, men er det stort nok til at du får til å bruke en maskin effektiv er det mye bedre mtp støv. Dersom du er flink til å sparkle så tar det ikke voldsomt mye lengre tid med brett, men det blir ganske tyngt etterhvert, iforhold til å bbruke maskin.
Signatur
   #34
 13     0
Hei

Jeg har brukt denne fibertapen og den var meget enkle å legge da den kan festes til underlaget. Nå må det nevnes at jeg er amatør på dette feltet. Jeg har i tillegg lagt duk på gipsen før maling og det er ingen tegn til sprekker. Hvorvidt det skyldes duken eller fibertapen skal jeg ikke mene noe sikkert om. Kanskje en kombinasjon.
   #35
 71     Oslo     0
Jeg har gipset og sparklet minst 1000 kvm i min tid, og det som funker i mitt hjem, er å kline inn masse maling i skjøten, legge på remsa, og kline på maling over - deretter sparkle over (etter at det har tørket skikkelig).

Og det er i min innerste overbevisning, som jeg praktiserer og det fungerer hver gang - at om man sparkler riktig så behøver man overhode ikke noe sandpapir! Cluet er å aldri legge på for mye, men heller legge riktig i 3-4 runder, jo senere i prosessen jo nærmere 90 grader holder man sparkelspaden.

Gipset, sparklet og malte 120 kvm i fjor i eget hjem uten å bruke en stripe sandpapir, og med ovennevnte teknikk, og det ser fortsatt veldig bra ut. (men det er mulig det krever trening).
   #36
 598     Midt-noreg     0
Vel, folk har jo forskjellige krav.
Signatur
   #37
 13     0
Imponerende det Eirik73, men får ikke overflaten på sparkelen en litt annen tekstur enn papiret på gipsplaten? Det har jeg sett på sparklede og malte gipsplater. Det var også grunnen til at jeg la på duk før maling.