523    7    1  

Sparkle, legge smartpanel, legge veggfornyer?

 193     0
Hei.

Vi planlegger å pusse opp veggene på soverommet til barna. Tapeten er veldig gammel. Jeg har ikke fått studert veggene veldig nøye ennå, men ser at de har endel hull o.l. som gjør at vi ikke bare kan male over tapeten slik den er nå.

I utgangspunktet håper jeg å få gjort det meste selv, men siden jeg verken har mye tid eller erfaring blir dette en vurdering vi må ta når vi ser hva som må gjøres. Det jeg er ute etter nå er forslag til smarte måter å få veggene pene igjen.

I vår forrige bolig la jeg smartpanel på ett av rommene, men syntes det ble mye jobb med alt som måtte fores ut (f.eks. vinduskarmer, dørkarmer, etc), så jeg ser for meg at å gå for noe annet denne gangen.

Så vidt jeg kan se her på forumet virker veggfornyer virker som en ganske upopulær løsning, så jeg antar at denne faller ut.

Helsparkling er en mulighet, men da må jeg leie inn en maler for å gjør det. Fordelen med dette er vel at jeg slipper å fore ut noe som helst. Men jeg antar jeg må fjerne dagens tapet, så jeg må finne ut hvordan jeg gjør det. Når helsparklingen er på plass, må jeg da legge ny tapet, eller kan jeg bare kjøre på med maling?

Rehabgips virker som et bra alternativ. Kan jeg legge dette utenpå eksisterende tapet? Og bør jeg legge nye tapet utenpå gipsplatene før jeg maler?

EDIT: Legger til at rommet det er snakk om er relativt lite (tipper det er 7-8 m2 gulvareal), og har skråtak.

Mvh Kenneth

   #1
 8,022     Bærum     0
Legger du rehabgips er du i samme båt som smartpanel - du må fore ut karmer.

Du trenger ikke tapetsere gipsplatene dersom de er montert på riktig måte, med mindre du ønsker en spesiell tapet da Smile
   #2
 184     Orkdal      1
Du kan bruke utforingslist istedet. Den har vinkel inn mot foring tilsvarende platetykkelsen. Slipper du å bytte foringer.
   #4
 184     Orkdal      0
Synes det å fore på foringene er en litt "høkkert"løsning. Hensikten med rehabgips? Spare inn 6 mm på hver vegg. Dyrere og eklere å skru er min erfaring.
   #6
 8,022     Bærum     0
Synes det å fore på foringene er en litt "høkkert"løsning. Hensikten med rehabgips? Spare inn 6 mm på hver vegg. Dyrere og eklere å skru er min erfaring.


Med m2-prisene nå for tiden er det verdt å ta med seg de mm man kan. Forøvrig er rehabgips lettere å håndtere da platene er både tynnere og smalere (90cm).

Hvis en limer 6mm glattkant på eksisterende foringer med trelim blir det like sterkt og holdbart som å montere en ny foring. Male og pusse må man uansett.
   #7
 1,894     Sandefjord     0
Hva med å helsparkle med rullesparkel? Det er enklere å påføre enn tradisjonell sparkel og skal være letttere å bruke. Ja, det er litt jobb å sparkle, men det er også litt jobb med gips, sparkling av gips, tapetserring(evt) og nye/endrede lister/utforinger også...