532    8    0  

Sparkling - papirstrimmel dyppet i vann, sprekk

 4     0

Hei.Lurte på om noen flinke folk har noen gode råd. Har leid inn noen polakker til et sparkleprosjekt. Jeg skal male selv og legger da merke til tynne sprekker i skjøtene der papirstrimlen er. Viser seg at strimlen sitter ganske løst og klarer å dra den lett av. Etter en prat med polakken viser det seg at han dypper strimmelen i vann før han fester den på veggen med sparkel. Jeg mistenker at dette er årsaken. Har til nå fjernet en god del hele remser der jeg ser det har sprukket. Frykter at alt etterhvert vil sprekke. Gjelder i hovedsak 3 soverom som er helt ferdig malt, og kjedelig å ta alt opp igjen. Har dere noen gode tips? Jeg tenkte om det hadde vært en ide å sprøyte noe lim med en tynn kanyle bak der jeg vet det er papirstrimmel? På forhånd takk.

   #1
 618     0
Jeg tror ikke det at han har dyppet strimlene i vann er noe problem. Jeg sprayet strimlene med vann når jeg sparklet i høst, for å få bedre fest, og det fungerte bra.
Det er kanskje mer sannsynlig at de ikke har strøket strimlene godt nok inn i sparklen.
Hvis sprekkene er helt i ytterkanten av strimlen, så kan du bruke en tapetkniv og skjære bort noen milimeter, og så sparkle over.
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Hele strimmelen sitter løst. Kan dra hele greia av uten vanskeligheter (har tørket mange dager). Jeg sparkler resten av huset selv og der sitter strimmelen. Eneste forskjellen jeg kan se er at han har brukt vann. Har 3 soverom som er helt ferdig sparklet og malt og orker ikke tanken på å ta alt opp igjen 😅
   #3
 1,725     Trondheim     0
Han har altså hatt vann på strimmelen men ikke hatt sparkel BAK strimmelen? Eneste forklaringen at det ikke sitter. Eller at det er dryppandes vått.
Har sparklet både med fuktig og tørr papirstrimmel og aldri hatt problemer med oppsprekking-poenget er at strimmelen legges i sparkelmasse som er strykt i bånn. Helst ikke overdekking med mere sparkel før det har tørket.

Mvh
Sakke
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Hatt både vann og sparkel bak papirstrimmel. Jeg klør meg i hodet🤔
   #5
 1,725     Trondheim     0
Da har den enten vært VELDIG våt eller at han har overdekt strimmelen med et lag sparkel med en gang. Har notert selv at der jeg prøvde å spare tid gjennom å legge et lag sparkel over strimmel med en gang så var tendensen dårlig feste.
Man må legge strimmelen oppå sparkelen og presse den inn samt stryke av overskudd med sparkelbrett.
Så lar man det tørke - gjør man slik så fester papirremsen seg meget godt.
Mvh
Sakke
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Men så er spørsmålet; burde jeg ta opp på soverommene der jeg ganske sikkert vet at papirstrimmelen sitter løst? Rommene er ferdig sparklet og malt. Og vente på at alt sprekker opp😓 er papiret løst så er det løst right? Eller kan det feste seg bedre etterhvert? Og er det en ide å sprøyte litt lim bak med en tynn sprøyte?
   #7
 1,725     Trondheim     0
Fester seg ikke bedre etterhvert. Å lime slik du foreslår trur jeg er ganske håpløst prosjekt.
Mvh
Sakke

TSt
   #8
 14,578     0
Jeg har reparert luftbobler bak tapet / glassfibervev slik som foreslått men med papirstrimmel skal så må jo det være ingen glippe i dag men at det sitter for dårlig.  Så her vil det være håpløst.  
Hvis en har garanti får de gjøre det på nytt ellers får en håpe at det holder lenge allikevel og ta det når det evt sprekker.