3,536    4    1  

Spon med fiberduk eller gips?

 37     Oppland     1
Valgets kvaler, når man skal ha slette innervegger.
Hvorfor klarer jeg ikke lande dette, etter lang tids planlegging? Noen med erfaring med spon og fiberduk utenpå, som er veldig glade i dette, blir glad for å høre hva dere sier. Og hvorfor vil snekkeren bruke gips? I tillegg vil de ha gips med sponplater under, som visstnok blir sterke greier, men jeg vil tro det fordyrer. Jeg venter på pris, men inntil da, hva sier dere der ute med erfaring?

   #1
 6,704     Akershus     0
Finnes maaaange tråder om dette der du kan lese om problemstillingen :)

Men er litt frekt å bare svare "søk", så kan gi mine 5 cent i denne tråden også. Jeg har én sponvegg med fiberduk hjemme. Det er en gammel vegg som jeg bare klistret fiberduk på for å få en finere overflate enn det som var. Veggen er fin den. Jeg har også noen gipsvegger. De er også veldig fine Smile Overflaten er nogenlunde lik, men malt gips er nok en tanke eller to glattere enn malt fiberduk på spon.

Hvorfor snekkeren din vil bruke gips er ikke helt enkelt å svare på uten å spørre ham. Det kan nok ha noe å gjøre med faren for oppsprekking i skjøter på spon. Det skal egentlig ikke skje dersom man gjør arbeidet med oppsetting riktig (godt med lim og skruer, og selvsagt avrettet bindsverk). Dessuten er jo gips veldig utbredt og noe de fleste snekkere setter opp i blinde. Makelighetshensyn kan altså være et stikkord.

Gips med sponplater (eller andre typer plater/rupanel) under gjør at man får vegger med spikerslag overalt. Da kan man ordne og herje med oppheng uten å bruke plugger. Mine gipsvegger er en blanding av gips på bindingsverk og gips på gamle panelvegger. Jeg setter stor pris på å kunne feste ting med vanlige treskruer fremfor gipsplugger på veggene med panel bak, men jeg griner heller ikke på nesen av å måtte fiske frem en plugg eller to.

Skulle jeg ha gjort jobben selv ville jeg gått for gips uten spon under. Mindre arbeid og lavere kostnader. Med riktig utstyr kan man henge det meste i gips uten ekstra spikerslag. Men jeg ville ha gjort litt planlegging og lagt inn ekstra spikerslag der jeg visste det skulle henges ekstra tunge ting som stor TV og sånt.
   #2
 365     Drammen     0
Jotun slettvegg har faktisk en hel del høyere kvadratmeterpris enn gipsplater. Ekskludert sparkel og malerjobben, da Smile
  (trådstarter)
   #3
 37     Oppland     0
Jeg mistet min innlogging da jeg hadde skrevet dette innlegget sist, og vil derfor takke nå for svarene jeg fikk. PS: vi valgte gips,men med kryssfinérplater bak. Sterkt i følge snekkerne Smile