11,879    9    0  

Tak-Ess Original

ivo
 496     0

Jeg vil gjøre det klart at jeg ikke arbeider for Forestia eller noen som selger Tak-ess.

Tak-ess for stue og soverom (ikke skråtak) egner seg veldig godt synes jeg.

Jeg vet at mange er veldig negativ til Tak-ess, og forstår dette. Poenget mitt er at en ønsker et pent resultat, og jeg har sett mange sparklede gipstak der en kan se skjøter, samt ekte paneltak som har stygge skjøter etc. etc.

Oppsummert: Tak-ess er forutsigbart. Det har en jevn overflate, samt et mønster som vises utfra belysning.

Stem meg gjerne ned, men det hadde vært morsomt om det var noen andre som liker slike tak.

Ikke sammenlign disse takene med malte takplater fra 80-tallet som er innrøkt og lukter vondt. Disse takene er ikke pene fordi en kan se i skjøtene at de er malt.

Riktig satt opp Tak-ess er pene tak. Personlig synes jeg de passer best på store rom, f.eks. en stue med litt størrelse (over 50 kvadrat).

   #1
 288     Valderøya     0
Vi ligger an til å ende opp med slike plater over hele huset.

Syns at utseendemessig er det helt greit, enklet å feste opp uten plateheis siden platene er ganske små, og ikke minst - når platen er stiftet opp så er taket FERDIG.
Ikke noe tull med sparkling og pussing, og ingenting som sprekker til neste vinter når treverket tørker ut enda litt mer..
Signatur
   #5
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

Hvis Tak-ess er med husleveransen, bytter virkelig folk ut dette og betaler mellomlegg for å få noe annet?? 
Åjada.  :-\ Vi byttet ut Tak-Ess i stue, kjøkken og gang mot eggehvit Arbor ferdigmalte panelbord. 
Når det er sagt synes jeg det ser helt OK ut med Tak-Ess, vi har det på soverom og bad, samt at jeg legger noe lignende i utleiedelen nå. 'Kjapt' og greit å få opp når man er alene, og ferdig tak med en gang.
   #7
 317     0
Jeg er enig i at takess er helt fint!

Som en kollega sa det så fint...  Etter å ha kvistlakket, grunnet, sparklet, pusset, grunnet, pusset, malt, pusset og til slutt malt så ble panelet i taket så fint som det kunne bli.

Men han kommer ALDRI ALDRI ALDRI til å gjøre noe sånt igjen!

Poenget med panel er at det må være veldig bra panel hvis det skal være fint.

Og problemet er gjerne at det står ubehandlet en tid, så blir det "antikklakket", så blir det etter en del år malt.

Og treverk som var helt topp ubehandlet er ikke nødvendigvis så fint når det blir malt.  Skal det være fint malt må det sparkles så mye at det ikke hadde trengt å vært ekte trepanel likevel!

Og, legger man takess er det nå greit å rive det ned igjen hvis man blir lei.  Betraktelig enklere enn å rive ned mye annet...


Knallbom!

   #8
 22,342     Akershus     0

Det er jo talt ufornuftig å bruke så mye arbeid for å få panelet perfekt.

Hvis man sparkler bort alle feil mister panelet sitt særpreg. Dessuten er det for mye arbeid. Bytt det ut med MDF istedenfor.
   #9
 3,955     0

Med MDF-plater får man en endeskjøt hver 240cm - noe som ser HELT forjævlig ut (synes jeg selv) dersom de ikke legges med omskjøt på 60 cm. Når man da evt. gjør dette, synes jeg at hele vitsen med panel forsvinner siden man da likevel får ett "oppstykket" tak.