11,429    4    1  

Teglsteinsvegg - hvitvasking/behandling

 3     Barteby / Trøndertown     0
Hei!

Jeg har et par teglsteinsvegger som jeg tenkte jeg skulle fixe opp og absolutt ikke kle inn eller male. Det jeg lurer på er hvordan man skal gå fram for å få "bleket" de røde teglflisene og så få primet det hele etterpå.

Veggen ser pr dags dato ut som på vedlagte bilde - og resultatet jeg søker er noe mer som det andre vedlagte bildet.... Bare kanskje ikke fullt så hvit.

Noen tips der ute?
Teglsteinsvegg - hvitvasking/behandling - IMAG0127.jpg - Balubabo
Teglsteinsvegg - hvitvasking/behandling - 6-13-whitewashed-brick-wall.jpg - Balubabo

  (trådstarter)
   #2
 3     Barteby / Trøndertown     0
Takker for innspill!

Saltsyre ja - 30% blandet ned til omtrent halvparten av styrken? Tror du det holder? Det som er drit da er vel hvordan man skal få vasket bort syra igjen. Trengs vell vann vann og enda mer vann for å få bort alt? Og det er litt tricky når man ikke kan spyle....

Er det mulig å nøytralisere med såpe i tillegg da tro? - så man slipper å bruke så mye vann?
  (trådstarter)
   #3
 3     Barteby / Trøndertown     1
......Konsentrasjonen må ikke være sterkere enn 30
% saltsyre fortynnet i forholdet 1:20 fant jeg ut her etter litt googling....

Men jeg er litt skeptisk til å begynne med dette innvendig vegg......
   #4
 410     Trondheim     0
Saltsyre vil jo vaske stein ren igjen dvs rød. litt usikker på hvordan du best skal få et utsende som ligner det på bildene dine.

Ser ikke at den typen puss har noe navn? Det som ligner mest er jo da sleming eller http://www.byggutengrenser.no/inspirasjon/sekkeskuring-pa-teglmurverk sekkeskuring. sekkeskuring kan bli veldig fint da og gir et rustikk preg. du får mørtler for sekkeskuring i mange farger.

Om du vil ha det som på bilde tror jeg vile prøvd meg med enten slemming eller noe slags fugemasse å hatt på veggen så vasket til det var igjen et grå/hvitt slør på veggen. Så må du kanskje impregnere dette eller noe så veggen ikke blir støvete.
Godt mulig det finnes noe spesialprodukter / tekinkker for å få til dette men ikke som jeg har fått med meg hvertfall. Og syrevasking gir ikke den effekten du ønsker. Og om du bestemmer deg  for å syrevaske så les deg litt opp på det først, syre er noe svineri som kan ødelegge mye.
Siste redigering: Sunday, April 18, 2010 6:25:11 PM av Slapoe