609    6    0  

Ulemper med å bruke glassfibertape fremfor papir når en sparkler gips?

 2,404     0
En del vegger som skal sparkles nå og lurer på hvorfor en ikke kan bruke glassfibertape fremfor papirstrimmel når en sparkler skjøtene.

Det er jo så mye raskere og enklere, så hva er ulempene med å benytte dette på vegg?

  (trådstarter)
   #2
 2,404     0
Generelt så er det vel byggebolig som sier det i tidligere tråder jeg har lest.

Ting som "ikke rart det sprekker når du har brukt glassfibertape" og "den maleren som anbefalte deg å bruke glassfibertape fremfor papir burde fått sparken" eller "glassfibertape er ikke strekt nok" er noe av det jeg har sett rundt det å bruke glassfibertape fremfor papirstrimmel.

Det gjør meg ganske skeptisk og lurer på om jeg burde fjerne glassfibertape der jeg har brukt det og erstatte det med papir før jeg legger på mer sparkel.
   #3
 827     Oslo     0
Hvem sier det ikke kan brukes?

.Thag

Alle malere jeg har vært borti i hvert fall.

Mesh brukes kun til å reparere mindre hull, ingenting annet, og skal i tillegg kun brukes med hurtigtørkende sparkel. Mange amatører liker mesh fordi det er selvklebende og ikke trenger å legges inn i sparkel (færre operasjoner). Men det er som sagt ubrukelig til annet enn å legges over mindre hull. Dette er fordi det eneste mesh er sterkere på er slitestyrke i lengderetningen. Alle andre retninger (skjær, rotering, bøying, sammentrykking) er papir sterkere på og det tar derfor opp bevegelser mye bedre. I tillegg skjuler papir mindre sprekker fordi disse oppstår i sparkelen man legger først, under papiret.
   #4
 290     0
1 etasje hos oss er med papirstrimmel. 2 etasje er utført med glassfiber.
Ingen forskjell her på hvordan det har blitt i ettertid.
Like mye/lite sprekker i 1etg som i 2. etg.
TSt
   #5
 14,593     0
Glassfiber strimel er for lite. Men en kan være heldig at det holder men en kan ikke forutsi dette på på forhånd.

En kan få sprekk også med papirstrimmel men da er det gjerne enten ikke gjort bra nok / riktig eller så er f.eks. huset ikke avfuktet nok før det er lukket med plater slik at endringen i størrelse blir for stor.
   #6
 827     Oslo     0
Ja, alle konstruksjoner har forskjellig grad av bevegelse så man kan selvfølgelig være heldig og ha lite av det. Da er det ett fett hva man bruker, men dette er ikke noe man burde sjanse på. Og motsatt vei, har man for store bevegelser i den underliggende konstruksjonen er det ingenting som hjelper. Da får man sprekker åkkesom.