246    5    5  

Totalrenovere bad, ca 12 kvm

 3     1
Jeg skal totalrenoverer ett bad, ca 12 kvm. Badet er 15 år gammelt. Må rives på grunn av lekkasje (forsikringssak). Hvor mye bør jeg sette av til til totalrenovering? Dere som har peiling, jeg har forstått det sånn at det er kostbart å totalrenovere ett bad, men hva er det som er det som koster mest? Jeg er dame med null peiling, så mye egeninnsats kan ikke beregnes :) 

   #1
 310     Sandnes      1
Kostet ~450k for vaskerommet våres i kjelleren på 11kvm for 2 år siden.
Da var det støp med 200mm XPS i bunn, varmekabler, fliser, innredning, vaskemaskin/tørketrommel, nytt vindu og alt ellers til et bad.

Nå har det skjedd mye med inflasjon på 2 år, men det kan være en pekepinn for badet deres.
   #2
 53     1
Kommer an på hvor du bor, og standard du ønsker (vinyl, fliser, eller plater).

450k for 2 år siden i storby var sikkert relevant, bor du utenfor storby er det langt billigere.

Jeg selv betalte rundt 350k for å slå sammen to rom til et stort bad (er vel rundt størrelsen du nevner), med alt styret det medførte. Dette utenfor storby. Jeg fikk et lekkert, og mye større, bad, med fliser på gulv, og plater på vegg. Interiøret kjøpte jeg inn på kombinerte kjeder rundt omkring, mye lekkert der ute nå for enhver, selv til lavere priser.

Kolleger som har kun revet ned og bygget opp igjen har nylig måttet betale under halvparten for 2 bad tatt samtidig, men da med vinyl (laveste standard). Var vel relativt små bad dette da, men kostnaden mellom små og større bad er ikke så altfor stor, spesielt hvis du ikke går for fliser på alle flater (gulv og vegg).

Det beste du kan gjøre er å kontakte store AS-er som har drevet i en del år, med grei omsetning, få dem til å komme på befaring og gi sine tilbud. Jeg tok inn 5 stk, den jeg valgte var midt på treet prismessig(det var ikke store forskjellene på pris), men var den eneste som på selve befaring gikk gjennom alt hvor ny vannsentral og rør skulle gå osv, som ga en del tillit (sier vel sitt at man kan se forskjell på aktørene allerede på bare en kort befaring).
HSt
   #3
 36,730     Lillestrøm kommune     0
Det er egentlig sykt at en kan ta fri fra jobb et halvt år for å bygge et bad selv så at prisene har gått opp med ca en faktor 2 på noen år et egentlig ganske dramatisk
   #4
 310     Sandnes      1
Riving av bad kan du spare en del slanter på også, be en rørlegger blende alt av vannuttak, sluker og toalett.
Du kan ta en plastpose rundt avløp og teipe rundt med gaffateip for å slippe kloakklukt i huset. Smile

Hvis du lar firma komme til et rom som er klargjort for start, tror jeg du får en blid arbeidskar.

Samt, hvis du gjør som oss og velger et firma som er åpen for at du kan kjøpe inn innredning og baderomsutstyr kan du spare en god del der også, samt få den estetikken du vil ha selv.
   #5
 619     1
Totalrenovering bad 10 m2 i 2019 (Kristiansand)
Murer/flis: 70.000.- (flis på gulv, dusj + 2 vegger)
Elektrisk: 30.000.-
Rørlegger 145.000.- (inkl alt av innredning)
Tømrer 100.000.-
Sum: ca 350.000.-
Men da med en god del egeninnsats. Jeg rev alt selv, inn og ned til stenderverk. I tillegg malte og sparklet jeg selv + ryddet og tok alt av søppel.