214,140    145    18  

cozmo bygger lekestue

 8,022     Bærum     3
Hjelp, hva har jeg begynt på nå (i tillegg til alt det andre...)...

Lovet barna mine i fjor, i alle fall den av de som er stor nok til å forstå slikt, at det skulle bli lekehus i hagen i år. Da var tanken å kjøpe et "byggesett". Desverre syns jeg alle de laftesettene ser litt skrøpelige ut, og har også lest at konstruksjonen lider av mangel på stivhet og dermed beveger seg (for) mye.

Så samtidig med at jeg bytter kledning, snekrer hybel i kjeller og ellers bedriver generell rehab av huset så satt jeg like godt i gang med lekestue.

Ambisjonene for sluttresultat er ganske høye, men ambisjonene for NÅR det er ferdigstilt er lave. Det viktige nå er å komme i gang slik at jeg kan pusle litt med dette mens jeg likevel er ute og må holde et øye med ungenes lek i gata i helgene osv.

Har valgt et område på tomten er fjellet i stor grad er i dagen. Ikke så mye annet å gjøre med dette området - for hardt underlag for huskestativ, umulig å plante noe annet enn småfjas osv.

Lot terrenget i stor grad bestemme størrelsen, men hadde vel peilet meg inn på et sted mellom 8 og 10m2.  Ser ut til at jeg ender på ca 8,7m2, pluss en liten platting på fremsiden. Forøvrig har jeg ikke tegnet kåken enda, skal få laget fundamentet først og så ta det litt underveis. Takhøyden blir sikkert rundt 2m, og ellers takvinkel og staffasje som matcher huset. Tenker at det er et poeng at det blir skråtak innvendig, så en får litt mere romfølelse. Så da blir det vel til med en mønedrager. Får se når den tid kommer.

Siden det var så fint vær i dag passet det bra å prøve å komme i gang. Stakk på byggmax og hentet imp 48x148 til fundamentet, litt bjelkesko og søylesko.

Deretter var det frem med borhammeren og 20mm betongbor for å sette hull i fjellet.
Ramma blir ca 3.6mx2.9m.

Jeg tenkte bruke 9 støttepunkter mot underlaget, hvorav planen er at 6 er søylesko som støpes fast i fjellet. På den ene langsiden er det 40-50cm jord over fjellet (fjellet stuper bratt ned på den ene siden) så der har jeg gravd ned til fjellet, fyllt opp med singel og stablet noen lecablokker.

cozmo bygger lekestue - her skal lekestua stå.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - Bosch blå fikk kjørt seg godt i berget.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - arbeidsplassen.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - en grønn for hver søylesko på plass.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - gravd ned til berget for aa sette leca oppaa.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - fyllt opp med singel klart for leca.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - i vater omsider.jpg - cozmo

  (trådstarter)
   #1
 8,022     Bærum     0
Gjort litt i dag også:

* Begynte med at jeg fant ut at jeg manglet en stor (nok) snekkervinkel, så frisket opp pythagoras og 30-60-90 trekanter og laget en.
* Oppdaget at den ene søyla hadde sklidd ut av sin tiltenkte posisjon og dermed var alle fundamentene laget i går kommet ut av vater.
* Banning og sverting. Ny oppvatring.
* Dundra ned to stolpesko til
* Fikk gravd opp og fyllt på med singel så siste lecablokk kom der den skal.
* Diskusjon med W som mener lekehuset blir for stort  Shocked
cozmo bygger lekestue - manglet en stor snekkervinkel så ...snekret en.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - måtte til med pythagoras gitt.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - stakkars blomster fikk spadd opp en del av dem.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - alle fundamenter på plass.jpg - cozmo
  (trådstarter)
   #3
 8,022     Bærum     1
Det er nok i grenseland....Tomtegrensene her går helt ut til midten av veien, så det er kanskje 3.7m på det ene hjørnet......Har tenkt at jeg kanskje burde søke for sikkerhets skyld...men..
   #4
 1,387     Tromsø     0

Så samtidig med at jeg bytter kledning, snekrer hybel i kjeller og ellers bedriver generell rehab av huset så satt jeg like godt i gang med lekestue.


Bravo

Jeg har bygd to slike til barnebarn, og har en til på vent. Jeg har brukt ferdiglaft og det har fungert greit. Men jeg har forsterket taket for å tåle snøen. Den ene ligger litt nede i en dump, den andre ligger i skråning og det gjør seg veldig godt. Det blir mye luftigere rundt den, jfr bildet.
Når du bygger alt selv så står du mye friere med utforming og kan lett gjøre den mer solid.

Populært bygg hos mange barn.

cozmo bygger lekestue - nesten ferdig.JPG - ariens
  (trådstarter)
   #5
 8,022     Bærum     1
Finfin stue du har satt opp der Ariens. Sikkert lurt å forsterke taket litt ja...

Var ute i kveld og kikket litt på videre progresjon. Vanskelig å få vatret opp lecastøttene som ligger på singel ordentlig - tar for mye tid å løfte dem opp, av/på med sand/grus, stampe, vatre på nytt.
Tror jeg bare skjærer til noen kiler eller biter av trykkimpregnert som jeg bruker for å få vatret opp ramma ordentlig. Kan også legge flere lag med svillepapp noen steder.

I morgen får jeg prøve å få støpt fast stolpeskoene i fjellet og murt sammen lecablokkene.

Går sakte, men tusler bare ut og holder på innimellom. Og så kommer naboer hele tiden og vil slå av en prat, diskutere arbeidet osv. En nabo kommer stadig ut med pils også.......Så pauser mangler det ikke på  ;D