18,184    20    0  

Arkitekt/snekker vs Ferdig-garasje mtp pris og kvalitet ?

 16     Sørlandet     0
Finnes det noen tommelfingerregler mtp å bygge en garasje ved bruk av arkitekt til å tegne og en snekker til å bygge vs å kjøpe en ferdig garasje ferdig oppsatt av firma ?

Vil kvaliteten ved snekkeroppsatt garasje bil bedre enn ved ferdig versjonen ?
   #1
 5,112     Troms     0
Snekkeroppsatt blir definitivt aller best og ikke minst svært mye billigere. Dette forutsetter selvsagt at du ikke leier inn snekkere som er typiske "Bygg og Bedrag" kandidater... Er du nogenlunde nevenyttig så setter du da opp en garasje selv også. Det fine er at du kan skreddersy akkurat den garasje du vil, både materialvalg, høyde, bredde osv. Ikke bruk arkitekt for å tegne hvis alternativet er ferdiggarasje. Det er unødig fordyrende. Se byggebloggen min her inne på hvordan vår garasje utviklet seg. Lykke til!
Signatur
   #3
 5,112     Troms     0
Snekkeren bør jo helst være en selv hvis man allikevel vurderer arkitekttegnet kontra ferdiggarasje. ferdiggarasje er ikke akkurat de mest avanserte byggverk så fremt du ikke skal begynne med spesialmodeller fra ferdiggarasjeleverandørene. Når snekkeren er en selv, blir ofte både utførelsen og nøyaktigheten/dimensjoneringen "a lot better as well"  Wink (IMHO)
Signatur
   #4
 765     Østfold     0
Heisann

En tømrerbygd garasje blir ca 60-80.000 dyrere enn en "grimstadgarasje".
Da får du tykkere vegger, 6", lufting bak kledning, rupanel/OSB på taktro, Zanda-stein, Hørmannporter og -motor, åpningsbare vinduer, isolert dør med FG-godkjent lås, ferdigmalt kledning mv...

Dette er min erfaring etter å ha priset garasjer i mange år.

Vi klarer å konkurrere på pris mot ferdiggarasjene med noen tusenlapper, men er ikke særlig morsomt å bygge slike ting. Endel av det strider også mot alt vi har lært, f eks kledning rett på vindsperra uten lufting.

Men, du vet, som håndverker må man jo bare tilpasse seg kundene, og endel ser kun på sluttsummen, ikke sluttproduktet.

TJ
Signatur
   #5
 5,112     Troms     0
Dette er noe av det største tullet jeg har hørt...(ok, ikke det største tullet da, tas med en klype salt Laughing en snekkergarasje blir ikke nødvendigvis dyrere enn en ferdiggarasje. Snarere tvert om. Du må sammenlikne med like deler og deretter regne pris. Vi tok utgangspunkt i en ferdiggarasje fra leverandør (grimstad, Igland og Hamco) fikk pristilbud på materialleveranse, samt innhentet tilbud fra snekkere på oppsett. Endte opp med å snekre selv. Totalkostnad inkl grunnmursarbeid er nå på ca 90 000,- Da er alle dimensjoner forsterket og det er asfaltplater istedetfor bare tyvekduk, samt flere andre oppgraderinger. Bare i deler ligger vår garasje (med høyere std all over) nøyaktig 45000,- inkl mva under billigste leverandør. Snekkerne skulle ha 40000,- for å bygge den, i tillegg skulle murer ha 10000,- for grunnmur. Så hvordan en tømrerbygd garasje skal bli 60-80000,- dyrere enn Grimstad sitt tilbud på 131000,- for denne garasjen inkl mva men eks grunnmur, støp og oppsett av garasjen etc.
Signatur
   #6
 765     Østfold     0
Vi har bygget en 14-15 garasjer. Dette har vi selvfølgelig gjort uten fnugg av beregninger, kontroll eller peiling. Utelukkende basert på tilfeldigheter  ;)

Prisforskjellen er basert på leveringsspesifikasjonen på en Grimstadgarasje - levert av Grimstadgarasjen og en tømrerbygd garasje levert på våre spesifikasjoner levert og bygget av oss.

Eks:
Grimstad: 36x98 bindingsverk
Oss: 48x148 bindingsverk

Grimstad: Dobbel drittport, 4.000,-
Oss: Hørmannport, 16.000,-

Oppgraderer man en Grimstadgarasje til en plass- og tømrerbygdgarasje vil selvsagt vi komme rimeligere ut, men da er det altså ikke lenger en Grimstadgarasje.

Slik jeg oppfatter det er det hva trådstarter spurte om, men så kommer jeg stort sett med bare tull da...

TJ
Signatur
   #7
 5,112     Troms     0

Selv med en flott Hørmann port og et reisverk av 48x148 hadde gjort garasjen min billigere enn en ferdiggarasje. Min garasje ligger langt over den standarden som normalt leveres av ferdigleverandører også. Zanda tak anser jeg som en vesentlig nedgradering av et Decra eller Alsvåg tak så det hadde jeg jammen krevd penger for å få lagt... Grin Ihvertfall i et område hvor det faller mye snø. Men det er mulig Zanda taksteinen er av dårligere kvalitet her oppe i nord siden de knekker etter store snøfall.  ???
Tror bare dere er en veldig dyr garasjeleverandør Timberjack....så enkelt er det  ;)

Ehmm, glemte å si at en billigere garasje forutsetter selvsagt at kunden/byggherren selv anskaffer og leverer alt materialet ja. Skal snekkerne gjøre det så blir sevsagt det et fordyrende ledd...hmmm, et godt poeng  Grin
Signatur

   #8
 765     Østfold     0
Neida, kall oss hva du vil du.

Med dine utsagn er det tydelig at du ikke vet hva som inngår i en Grimstadgarasje, og du fikk heller ikke med deg at vi bygger en "grimstadgarasje" billigere enn Grimstadgarasjen, som altså er noe av det billigste man kan bygge (og dårligste)
Vedr Zanda, så er hverken Decra eller Alsvåg standard hos Grimstadgarasjen, men Bendersstein til en femmer stykket...

Alle priser jeg oppgir her er selvsagt inkludert arbeid.

Det trådstarter spør om, som jeg forsøker å svare på, er forskjellen mellom en ferdigarasje og en plass-/tømrerbygd.
At vi blir dyrere enn deg som bygger selv ville jeg faktisk forvente.

TJ
Signatur
   #9
 5,112     Troms     0
Nei, du har nok rett. De 2 pristilbud fra Grimstad, 2 fra Igland, 3 fra Hamco, 1 fra lokal sag, samt 2 fra snekkerlag jeg sitter med foran meg nok ikke gir meg grunnlag til å si hva som inngår i hva Grimstad og de andre mer eller mindre kjente kan levere... ;D
jeg svarte allerede i førsteinnlegget mitt at en plassbygd snekkergarasje blir vesentlig biligere å sette opp enn en ferdiggarasje, noe dere også kan levere. Om dette er anbefalt er en annen sak, men for den jevne bruker er disse garasjene mer enn gode nok, og det er vel bygd et par tusen Grimstadgarasjer i Norge og slik jeg skjønner det, ca 14-15 av dine garasjer?
Videre nevner jeg at en plassbygd snekkergarasje blir billigere enn en ferdiggarasje, selv med en vesentlig økning i standard. Selv om man leier inn snekkere. Forutsatt da at man velger en mellomklasseport fra Liga, Ambassadør tilsvarende og ikke en Crawford, Hørmann port som er i en annen kvalitetsklasse. Smile
Men nå har vi sikkert klart å ødelegge tråden til Radiv  :-[
Signatur
   #10
 969     0
Fordelen med en ferdig-garasje er at de er bygget som elementer innendørs og du har kortere bygge tid. Det en diskusjon her i denne tråden angående oppbygging av garasjen 2x4 eller 2x6 det kommer helt an på hva du skal bruke den til skal du ha "loft" osv. Lekter under kledning er ikke nødvendig så lenge innsiden ikke blir kledd. Da holder det med en vind sperre.

www.igland.no

www.norgesgarasjen.no

www.norsk-treelement.no

www.bergens-garasjen.no

Og til slutt så fort kan det gjøres
www.garasjer.no/?page=film
Signatur